Google, dat în judecată de Match Group

Google, dat în judecată de Match Group
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 10 mai 2022

Match Group a dat în judecată Google, pe care-l acuză că abuzează de poziția dominantă pe care o deține pentru a forța aplicațiile de Android să-i folosească sistemul de plată.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Producătorul din spatele mai multor aplicații matrimoniale, precum Tinder, Match și OkCupid, Match Group, a intentat proces gigantului american Google, despre care spune că a acaparat ilegal piața de distribuire a aplicațiilor pentru Android.

În centrul procesului va fi sistemul de plăți al Google, pe care aplicațiile distribuite prin intermediul magazinului oficial, Play Store, sunt obligate să-l folosească.

Google blochează descărcarea aplicațiilor plătite în Rusia CITEȘTE ȘI Google blochează descărcarea aplicațiilor plătite în Rusia

Prin folosirea sistemului de plăți din Play Store, dezvoltatorii de aplicații trebuie să plătească un comision către Google, comision care poate ajunge și la 30%.

Procesul și acuzațiile pe care Match Group le aduce Google sunt similare celor din cazul Epic Games împotriva Apple. În urma acelui proces, Apple a avut câștig la multe dintre capetele de acuzare.

În plus, Match Group mai acuză Google că, prin impunerea propriului sistem de plăți, ajunge în posesia identității și a datelor cardurilor folosite de utilizatori, pe care le folosește în propriul interes (în principal targetarea cu reclame).

Procesul intentat de Match Group vine într-un moment în care legiuitorii au devenit mai critici în legătură cu practicile giganților americani, în mai multe regiuni ale lumii fiind luate în considerare legi care să-i forțeze pe aceștia să permită folosirea altor sisteme de plăți.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
match group
android
aplicatii