Utilizarea VPN-urilor a „explodat” în Rusia

Utilizarea VPN-urilor a „explodat” în Rusia
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 9 mai 2022

Restricționarea accesului la numeroase servicii occidentale, inclusiv de știri, i-a forțat pe mulți ruși să folosească servicii VPN pentru a scăpa de cenzura impusă de la Kremlin.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Zidul virtual ridicat de Rusia în calea informațiilor din exterior și a companiilor occidentale este depășit de ruși cu ajutorul serviciilor VPN (Virtual Private Network), cu ajutorul cărora pot fi depășite barierele geografice.

Apptopia a studiat evoluția celor mai populare zece servicii VPN în ultima vreme și a constat o creștere exponențială a numărului de download-uri pe care acestea le-au înregistrat de la începutul invaziei.

Google blochează descărcarea aplicațiilor plătite în Rusia CITEȘTE ȘI Google blochează descărcarea aplicațiilor plătite în Rusia

Astfel, în luna martie, cele mai populare zece VPN-uri au cumulat, în medie, un număr de 475.000 de download-uri pe zi. Asta în condițiile în care, înainte de război, același indicator era la 15.000 de download-uri pe zi.

Este adevărat că rușii descarcă și încearcă mai multe servicii până să se decidă la cel pe care-l folosesc, însă, chiar și așa, Apptopia vorbește de o creșterea lunară a numărului de utilizatori ruși ai serviciilor VPN de ordinul milioanelor.

Internet Protection Society, grupul pentru apărarea drepturilor civile asocial cu liderul opoziției, Alexei Navalny, și-a lansat luna trecută propriul VPN și, în mai puțin de zece zile, și-a atins limita maximă de 300.000 de utilizatori.

Aceeași organizație estimează că în jur de 30% dintre cei 100 de milioane de utilizatori de internet din Rusia folosesc în prezent un serviciu VPN.

viewscnt
Afla mai multe despre
internet
vpn
rusia