Google elimină limita de fișiere impusă serviciului Drive

Google elimină limita de fișiere impusă serviciului Drive
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 5 apr 2023

După ce și-a creat singur o problemă de imagine, impunând în secret o limită de fișiere inclusiv abonamentelor care aveau spațiu foarte mare de stocare, Google dă înapoi și promite să caute alte soluții.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În februarie, Google a instituit în secret o limită maximă de 5 milioane de fișiere ce pot fi stocate în cadrul serviciului Google Drive. Modul în care Google a făcut asta, implică mai multe probleme de principiu.

În primul rând, utilizatorii nu au apreciat modul ascuns în care Google a impus limita. În al doilea rând, gigantul american nu oferea niciun instrument care să le indice utilizatorilor câte fișiere au, ci pur și simplu bloca upload-urile în momentul în care era atinsă limita.

Google lansează o aplicație pentru partajarea fișierelor între Android și Windows CITEȘTE ȘI Google lansează o aplicație pentru partajarea fișierelor între Android și Windows

În fine, poate cel mai important aspect negativ venea din faptul că, din cauza limitei, utilizatorii puteau ajunge în situația de a nu folosi tot spațiul de stocare pentru care plăteau.

Google s-a apărat spunând că limita are rolul de a „menține stabilitatea și optimiza performanța” propriilor soluții de stocare cloud. Într-un final, gigantul american a decis că problema de imagine este prea mare și e mai bine să renunțe la limita maximă de fișiere.

Pe lângă varianta gratuită, de 15GB, Google oferă alte trei opțiuni de stocare - 100GB, 200GB și 2TB, cu prețuri cuprinse între 10 și 50 de lei pe lună.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
drive
cloud