Google este acuzat în Rusia că nu a blocat site-urile impuse de stat

Google este acuzat în Rusia că nu a blocat site-urile impuse de stat
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 27 nov 2018

Acuzat că nu se supune regulilor și nu blochează site-urile de pe lista impusă oficial, Google ar putea fi amendată în Rusia.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Roskomnadzor, agenția rusă care se ocupă cu supravegherea internetului, a intentat proces Google pe motiv că gigantul american nu a blocat toate site-urile cum i-a fost impus și ar putea primi o amendă de aproximativ 10.000 de dolari.

În Rusia există o listă oficială cu site-uri blocate, iar oficialii agenției Roskomnadzor ar vrea ca respectarea ei să fie impusă Google.

Deși suma cu care ar putea fi amendată nu este o problemă pentru Google, Rusia ar vrea să schimbe pe viitor legislația și să crească amenda aplicată companiilor de tehnologie care nu respectă regulile la 1% din veniturile realizate în Rusia.

Deutsche Telekom va obține acordul UE pentru preluarea activităților din Olanda ale operatorului Tele2 CITEȘTE ȘI Deutsche Telekom va obține acordul UE pentru preluarea activităților din Olanda ale operatorului Tele2

Rusia are un lung istoric în ceea ce privește cenzura site-urilor și a companiilor de tehnologie. Produse precum LinkedIn și Telegram au fost blocate de oficialitățile de la Moscova în trecut.

Google. la rândul său a fost obligată să realizeze compromisuri pentru a putea opera în Rusia.

Chiar înainte de alegerile din Rusia din acest an, YouTube a fost obligat să elimine reclamele unuia din liderii opoziției pe motiv că acestea nu respectă legislația electorală.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
rusia