Deutsche Telekom va obține acordul UE pentru preluarea activităților din Olanda ale operatorului Tele2

Deutsche Telekom va obține acordul UE pentru preluarea activităților din Olanda ale operatorului Tele2
scris 27 nov 2018

Deutsche Telekom va obține acordul necondiționat al UE pentru preluarea operațiunilor din Olanda ale Tele2, au declarat luni surse apropiate situației, informație care a dus la creșterea acțiunilor companiilor de profil, investitorii sperând în reglementări mai flexibile în spațiul comunitar, transmite Reuters.

Indicele european .SXKP al acțiunilor din sectorul telecom a crescut, iar titlurile Tele2 au urcat cu 9%, înregistrând cea mai bună evoluție zilnică din ultimele patru luni. Acțiunile Deutsche Telekom au recuperat scăderea inițială, avansând cu 1%, scrie News.ro.

Companiile din sectorul telecomunicaiilor au cerut de mult timp Comisiei Europene să aibă o atitudine mai deschisă față de fuziunile care au rolul să genereze venituri și investiții mai mari și să ofere o capacitate mai bună de a concura cu rivalii din industria internetului.

FOTO Telekom România anunță noua ofertă comercială pentru rezidențial: 15 euro pe lună pentru Internet TV cu 110 canale, Internet fix la 1Gbps și telefonie mobilă 4G. Bonus: șase luni Netflix. Oferta unui concurent, aruncată pe jos CITEȘTE ȘI FOTO Telekom România anunță noua ofertă comercială pentru rezidențial: 15 euro pe lună pentru Internet TV cu 110 canale, Internet fix la 1Gbps și telefonie mobilă 4G. Bonus: șase luni Netflix. Oferta unui concurent, aruncată pe jos

Pesimismul a persistant, însă, după ce comisarul pentru Concurență Margrethe Vestager a respins un plan al operatorilor Telia și Telenor de a-și fuziona afacerile din Danemarca, în 2015.

Un an mai târziu, Vestager a blocat planul CK Hutchison Holdings de a fuziona filiala britanică Three cu operatorul britanic O2 al Telefonica și a mai cerut concesii mari pentru a aproba alte acorduri între operatorii de telefonie mobilă.

Comisia a început o investigație legată de oferta Deutsche Telekom acum cinci luni, îngrijorată că acordul prin care piața olandeză va fi redusă la trei operatori, de la patru, va afecta concurența și va conduce la crelterea prețurilor pentru consumatori.

Deutsche Telekom a argumentat că operatorul nou format ar avea o cotă de piață de numai 25%, cu mult sub cea a liderului pieței, KPN, și ocupanta locului doi pe piață, VodafoneZiggo.

Ocupanta locului trei ar fi capabilă să concureze celelalte două companii în Olanda pe segmentul prețurilor pentru servicii fixe de broadband și să lansese mai rapid servicii 5G.

Potrivit acordului, Tele2 ar primi 190 de milioane de euro în numerar și o participație de 25% la T-Mobile NL, au explicat cele două companii la anunțarea acordului, în decembrie 2017.

Comisia Europeană, care urmează să ia o decizie referitoare la fuziune pe 30 noiembrie, și Deutsche Telekom, au refuzat să comenteze.

viewscnt
Afla mai multe despre
deutsche telekom
tele2