Un reporter conservator a dat în judecată Twitter pentru discriminare politică

Un reporter conservator a dat în judecată Twitter pentru discriminare politică
scris 9 ian 2018

Un reporter conservator care a fost criticat pentru că furnizează știri false și teorii conspiraționale a dat în judecată Twitter pentru discriminare politică, susținând că platforma a încălcat mai multe legi și propriile reguli după ce i-a interzis pe viață accesul.

Procesul este intentat de Chuck Johnson, iar plângerea a fost depusă luni prin avocatul lui, Robert Barnes, la o curte de justiție din Los Angeles, arată că Twitter a folosit criterii vagi și subiective prin care „a cenzurat sau a restricționat discursul politic în mod aleatoriu bazându-se doar pe convingerile sale subiective, ostilitate politică”, încălcând legea statului, scrie News.ro.

Avocatul susține că decizia Twitter de a-i interzice permanent accesul lui Johnson la platformă a avut un impact negativ asupra site-urilor acestuia, GotNews.com și WeSearchr.com, iar Johnson cere mai multe milioane de dolari drept despăgubiri, potrivit The Hollywood Reporter.

”Jumanji: Aventură în junglă” s-a menținut pe primul loc în box office-ul românesc de weekend CITEȘTE ȘI ”Jumanji: Aventură în junglă” s-a menținut pe primul loc în box office-ul românesc de weekend

Twitter i-a interzis accesul lui Johnson, fost reporter colaborator al Breitbart News, apoi BuzzFeed „a divulgat informații potrivit cărora timp de doi ani Twitter a conspirat pentru a-i da o interdicție permanentă reclamantului”, potrivit documentelor depuse de avocat. În plus, mai multe e-mailuri trimise de directori ai Twitter au fost depuse la dosar, după ce au fost publicate în urmă cu un an de BuzzFeed.

„L-am suspendat permanent pe Chuck Johnson chiar dacă nu a fost vorba despre amenințări violente directe. A fost doar o decizie pe care a luat-o echipa”, se arată într-un e-mail transmis de vicepreședinta Tina Bhatnagar.

Twitter nu a comentat încă asupra acestui caz.

Procesul împotriva Twitter a fost deschis în aceeași zi în care compania Google a fost chemată în instanță, pentru că ar fi avut un comportament abuziv față de doi foști angajați ce aveau convingeri politice conservatoare.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
twitter
chuck johnson