Un reporter conservator a dat în judecată Twitter pentru discriminare politică

Un reporter conservator a dat în judecată Twitter pentru discriminare politică
scris 9 ian 2018

Un reporter conservator care a fost criticat pentru că furnizează știri false și teorii conspiraționale a dat în judecată Twitter pentru discriminare politică, susținând că platforma a încălcat mai multe legi și propriile reguli după ce i-a interzis pe viață accesul.

Procesul este intentat de Chuck Johnson, iar plângerea a fost depusă luni prin avocatul lui, Robert Barnes, la o curte de justiție din Los Angeles, arată că Twitter a folosit criterii vagi și subiective prin care „a cenzurat sau a restricționat discursul politic în mod aleatoriu bazându-se doar pe convingerile sale subiective, ostilitate politică”, încălcând legea statului, scrie News.ro.

Avocatul susține că decizia Twitter de a-i interzice permanent accesul lui Johnson la platformă a avut un impact negativ asupra site-urilor acestuia, GotNews.com și WeSearchr.com, iar Johnson cere mai multe milioane de dolari drept despăgubiri, potrivit The Hollywood Reporter.

”Jumanji: Aventură în junglă” s-a menținut pe primul loc în box office-ul românesc de weekend CITEȘTE ȘI ”Jumanji: Aventură în junglă” s-a menținut pe primul loc în box office-ul românesc de weekend

Twitter i-a interzis accesul lui Johnson, fost reporter colaborator al Breitbart News, apoi BuzzFeed „a divulgat informații potrivit cărora timp de doi ani Twitter a conspirat pentru a-i da o interdicție permanentă reclamantului”, potrivit documentelor depuse de avocat. În plus, mai multe e-mailuri trimise de directori ai Twitter au fost depuse la dosar, după ce au fost publicate în urmă cu un an de BuzzFeed.

„L-am suspendat permanent pe Chuck Johnson chiar dacă nu a fost vorba despre amenințări violente directe. A fost doar o decizie pe care a luat-o echipa”, se arată într-un e-mail transmis de vicepreședinta Tina Bhatnagar.

Twitter nu a comentat încă asupra acestui caz.

Procesul împotriva Twitter a fost deschis în aceeași zi în care compania Google a fost chemată în instanță, pentru că ar fi avut un comportament abuziv față de doi foști angajați ce aveau convingeri politice conservatoare.

viewscnt
Afla mai multe despre
twitter
chuck johnson