Google lansează o aplicație pentru partajarea fișierelor între Android și Windows

Google lansează o aplicație pentru partajarea fișierelor între Android și Windows
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 4 apr 2023

Aplicația Windows Nearby Share este disponibilă în stadiu beta și promite simplificarea transferurilor de fișiere între sistemele de operare dezvoltate de Google și Microsoft.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Google a lansat, în sfârșit, aplicația Windows Nearby Share, pe care o anunța în urmă cu mai bine de un an, în cadrul targului CES 2022.

Windows Nearby Share poate fi folosită pentru a transfera fotografii, documente și alte tipuri de fișiere între smartphone-urile cu Android și sistemele cu Windows 10 și Windows 11.

Google schimbă modelul lingvistic pe care se bazează propriul chatbot CITEȘTE ȘI Google schimbă modelul lingvistic pe care se bazează propriul chatbot

Aplicația de Windows poate fi configurată să accepte transferuri de la orice telefon cu Android, de la persoanele din agendă sau doar de la propriile dispozitive mobile. Aceasta rulează în fundal și poate accepta transferuri și când nu este deschisă.

Transferurile pot fi inițiate printr-un simplu drag&drop. Procesul este și mai simplu când ambele dispozitive sunt logate la același cont Google, caz în care transferul este acceptat automat.

Deși lansată cu mare întârziere față de momentul anunțului, aplicația Windows Nearby Share este disponibilă doar în stadiu beta, putând fi testată într-un număr mare de țări.

Este a doua aplicație importantă pentru Windows pe care Google o lansează în ultima vreme. În noiembrie anul trecut, gigantul american lansa, tot în beta, Google Play Games, care facilitează jucarea pe Windows a unora dintre jocurile dezvoltate pentru Android.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
aplicație
android
windows