Google lansează o nouă serie de chei de securitate Titan

Google lansează o nouă serie de chei de securitate Titan
scris 10 aug 2021

Gigantul american, Google, a prezentat o nouă serie de chei de securitate Titan, simplificând oferta și aducând mai multe îmbunătățiri instrumentelor care, acum, pot fi folosite atât pentru PC-uri, cât și la dispozitivele mobile.

Cheile de securitate sunt cele mai sigure instrumente de securizare a conturilor online. Prin atașarea unei astfel de chei la un cont, autentificarea nu se va mai putea realiza decât pe baza unui număr unic și temporar generat de cheie.

Pentru că este necesară prezența fizică a cheilor de securitate pentru autentificarea în conturile online, spargerea conturilor este posibilă doar prin intrarea în posesie a acestei chei, alături de cunoașterea numelui de utilizator și a parolei.

Firefox pierde utilizatori CITEȘTE ȘI Firefox pierde utilizatori

Google, care este unul dintre cei mai mari producători de chei de securitate, a lansat o nouă serie de chei Titan, compusă din două produse. O cheie folosește portul USB-A, iar cealaltă conectorul USB-C pentru conectare, însă ambele au suport NFC (nu și Bluetooth).

În funcție de conexiunile pe care le are la PC, utilizatorul va putea opta între cheia cu USB-A sau USB-C. Însă, ambele sunt compatibile, grație suportului NFC, cu toate dispozitivele mobile care suportă această tehnologie.

Cele două noi chei de securitate sunt disponibile din 10 august și vor costa 30 de dolari (versiunea cu USB-A), respectiv 35 de dolari (varianta cu USB-C).

viewscnt
Afla mai multe despre
google
chei
securitate
titan