Google va opera o schimbare majoră pentru modul în care sunt gestionate datele personale generate în aplicația Maps, schimbare care oferă utilizatorilor un mai bun nivel de protecție a intimității.
Google a anunțat că, în curând, istoricul navigării din aplicația Maps va fi salvat local, pe telefonul utilizatorului. Până acum, istoricul navigării era ținut pe serverele companiei.
Schimbarea are o dublă implicare. Pe de o parte, prin stocarea locală a acestor date, se câștigă la capitolul intimitate individuală.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Pe de altă parte, compania americană scapă de obligația de a răspunde la așa-numitele „mandate de geofence” impuse de forțele de ordine.
Prin acest tip de mandate, poliția sau alte instituții ale statelor cereau Google datele de localizare ale tuturor oamenilor care se aflau în zona și la ora la care s-a produs o infracțiune.
Prin salvarea locală a istoricului de navigare, Google, care nu mai ține datele pe propriile servere, nu mai are nici obligația legală de a oferi acces la acces la acestea.
Surse anonime din cadrul companie spun că exact acesta este și motivul pentru care gigantul american a ales să facă această modificare.