China accelerează interzicerea folosirii iPhone-urilor la serviciu de către angajați

China accelerează interzicerea folosirii iPhone-urilor la serviciu de către angajați
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 dec 2023

Mai multe agenții chineze și companii susținute de stat din toată țara au cerut personalului să nu aducă la lucru iPhone-urile Apple și alte dispozitive străine, a relatat vineri Bloomberg News, citând persoane familiare cu problema.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

De peste un deceniu, China a încercat să reducă dependența de tehnologiile străine, solicitând firmelor afiliate la stat, cum ar fi băncile, să treacă la software-ul local și promovând producția autohtonă de cipuri semiconductoare, transmite agenția Reuters, citată de News.ro.

Mai multe firme de stat și departamente guvernamentale din cel puțin opt provincii au instruit angajații în ultima lună sau două să înceapă să foloseascămărci locale, se arată în articolul publicat de Bloomberg News.

Apple nu a răspuns imediat la cererea de comentarii a Reuters.

În decembrie, firmele și agențiile mai mici din orașele de nivel inferior din provincii precum Zhejiang, Shandong, Liaoning și Hebei, care găzduiește cea mai mare fabrică de iPhone din lume, au emis propriile directive verbale, se arată în raportul Bloomberg News.

Reuters a scris în septembrie că personalului din cel puțin trei ministere și organisme guvernamentale i s-a spus să nu folosească iPhone-uri la locul de muncă.

viewscnt
Afla mai multe despre
china
iphone
apple