Google Messages adaugă criptarea pentru grupurile de discuții

Google Messages adaugă criptarea pentru grupurile de discuții
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 9 aug 2023

Discuțiile de grup realizate cu aplicația Messages de pe telefoanele cu Android vor fi, de acum înainte, securizate prin intermediul criptării end-to-end.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Google anunță implementarea criptării E2E pentru grupurile de discuții din Messages, aplicația preinstalată pe smartphone-urile cu Android și smartwatch-urile cu Wear OS.

Aceasta va fi activă în mod implicit în cazul grupurilor de discuții pentru care a fost activat standardul RCS.

Google Search integrează un corector gramatical bazat pe AI CITEȘTE ȘI Google Search integrează un corector gramatical bazat pe AI

Cu aceeași ocazie, Google spune că standardul RCS va fi folosit de acum înainte în mod implicit de toți utilizatorii serviciului, atât cei existenți, cât și cei noi.

RCS este o tehnologie care vine să ia locului vechiului SMS, înglobând funcții cunoscute utilizatorilor de la aplicațiile moderne de chat, precum trimiterea de imagini și fișiere video.

Google promovează de mulți ani această tehnologie, reușind într-un final să convingă și mării operatori de telecomunicații să o adopte. Google a încercat să convingă și Apple să adopte RCS, pentru ca aplicația sa să poată comunica direct cu iMessage, însă, producătorul iPhone-ului a preferat să-și țină izolat serviciul.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
messages
criptare
e2e
securitate