Google oferă acces limitat la chatbot-ul Bard

Google oferă acces limitat la chatbot-ul Bard
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 22 mar 2023

Pentru a ține pasul cu Microsoft, Google s-a grăbit să facă disponibil chatbot-ul Bard, la care au acum acces un număr limitat de utilizatori.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Un număr redus de oameni din Statele Unite și Marea Britanie au primit acces la Bard, chatbot-ul pe care Google se pregătește să-l lanseze ca răspuns la cel implementat deja de Microsoft în motorul de căutare Bing.

Bard este descris de oficialii Google drept un experiment aflat la început, care nu reprezintă un înlocuitor pentru motorul de căutare al companiei, ci, mai degrabă, o completare a acestuia.

Adobe a prezentat o serie de instrumente bazate pe AI CITEȘTE ȘI Adobe a prezentat o serie de instrumente bazate pe AI

Felul în care Google vorbește despre propriul chatbot pare să fie modul gigantului american de a-și limita încă de la început responsabilitatea pentru viitoarele posibile izbucniri și informații false pe care Bard le-ar putea genera.

Este greu de făcut în acest moment o comparație cu Bing, ținând cont că Bard nu are încă mulți utilizatori și nu a apucat să răspundă la multe întrebări. Cei care au apucat să-l testeze spun că Bard răspunde mai rapid la întrebări, dar Google a impus mai multe limitări, chatbot-ul având mai puțină libertate de răspuns.

Google a devenit mai precaut în ceea ce privește chatbot Bard, după ce, în urma unei informații false strecurate chiar în materialele de promovare, acțiunile companiei au scăzut, ștergând 100 de miliarde de dolari din capitalizarea acesteia.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
chatbot
bard
ai