Olanda: Funcționarii publici nu vor mai putea utiliza aplicația TikTok pe telefoanele de serviciu

Olanda: Funcționarii publici nu vor mai putea utiliza aplicația TikTok pe telefoanele de serviciu
scris 21 mar 2023

Funcționarii publici olandezi nu vor mai avea permisiunea să folosească aplicația chinezească TikTok pe telefoanele lor de serviciu, a anunțat Ministerul de Interne olandez, după ce măsuri similare au fost luate de mai multe state europene și de Comisia Europeană, relatează Reuters.

Ministerul de Interne olandez a explicat că descurajează utilizarea pe telefoanele de serviciu a tuturor aplicațiilor din ''țări cu un program cibernetic agresiv îndreptate împotriva Olandei sau intereselor olandeze'', scre Agerpres.

Pe fondul problemelor cu Euroins, Guvernul accelerează intrarea CEC-ului în asigurări CITEȘTE ȘI Pe fondul problemelor cu Euroins, Guvernul accelerează intrarea CEC-ului în asigurări

În luna februarie, Serviciul de informații olandez AIVD a inclus China, Rusia, Iranul și Coreea de Nord pe lista țărilor cu programe cibernetice agresive, care creează risc de spionaj.

De asemenea, Belgia a interzis luna trecută utilizarea TikTok pe telefoanele și computerele de serviciu ale angajaților guvernului federal.

viewscnt
Afla mai multe despre
tiktok
olanda