Google plătește 4,5 miliarde de dolari pentru o participație în subsidiara digitală a conglomeratului indian Reliance Industries

Google plătește 4,5 miliarde de dolari pentru o participație în subsidiara digitală a conglomeratului indian Reliance Industries
scris 15 iul 2020

Google, deținut de gigantul american din domeniul tehnologiei Alphabet Inc, a anunțat miercuri că va plăti 4,5 miliarde de dolari pentru a achiziționa o participație de 7,7% în subsidiara digitală a companiei Reliance Industries din India, transmite Reuters.

Cu investiția Google, investitorii s-au angajat în ultimele luni la o investiție totală de 20,22 miliarde de dolari, a anunțat președintele conglomeratului Reliance - miliardarul Mukesh Ambani, scrie Agerpres.

Investiția Google în Jio Platforms evaluează platforma digitală la 58,01 miliarde de dolari, se arată într-un comunicat al companiei.

Profit LIVE TV – Să ajutăm businessul. CEO 2Performant: Listarea la bursă va fi una tehnică, urmată de o majorare de capital. Vizite la bursa din Londra și Nasdaq CITEȘTE ȘI Profit LIVE TV – Să ajutăm businessul. CEO 2Performant: Listarea la bursă va fi una tehnică, urmată de o majorare de capital. Vizite la bursa din Londra și Nasdaq

Jio Platforms deține aplicații de muzică și filme dar operațiunile sale de bază sunt în domeniul telecomunicațiilor - prin Jio Infocomm - cel mai mare operator de telefonie mobilă din India, cu peste 387 milioane de utilizatori.

Anunțul tranzacției dintre Reliance-Google vine după ce marți Sundar Pichai, directorul general al Alphabet, a anunțat că firma va investi în India aproximativ zece miliarde de dolari în următorii cinci - șapte ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
reliance industries