Microsoft repară o vulnerabilitate veche de peste 17 ani

Microsoft repară o vulnerabilitate veche de peste 17 ani
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 15 iul 2020

Gigantul american lansează un patch de Windows prin care este reparată o problemă foarte veche și foarte gravă de securitate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Sistemele de operare Windows primesc un important update de securitate, care repară o vulnerabilitate în Serverul DNS prin care atacatorii puteau rula cod arbitrar și prelua controlul asupra întregii infrastructurii.

Descoperită și raportată de Check Point, vulnerabilitatea permitea hackerilor să facă tot ce vor în cadrul rețelelor la care dobândeau astfel acces, de la interceptarea traficului și citirea email-urilor, la furtul datelor de logare și gestionarea serviciilor de Windows.

Autoritatea din Comunicații: Numărul reclamațiilor a crescut în prima parte a anului cu 64% față de 2019 CITEȘTE ȘI Autoritatea din Comunicații: Numărul reclamațiilor a crescut în prima parte a anului cu 64% față de 2019

SigRed, cum a fost numită această problemă de cei de la Check Point, afectează toate versiunile de Windows Server și Windows 10.

Gravitatea problemei a determinat Microsoft să-i atribuie importanță maximă și să grăbească livrarea update-ului CVE-2020-1350 în afara programului obișnuit, care era derulat săptămânal, în fiecare zi de marți.

Gigantul american spune că nu a descoperit dovezi că ar fi avut loc atacuri pe baza acestei vulnerabilități și că graba cu care este livrat patch-ul vine din precauție.

Check Point, pe de altă parte, spune că problema există în codul de Windows de mai bine de 17 și că, dacă ei au văzut-o, sunt șanse mari ca și alții să o fi observat în acest timp.

viewscnt
Afla mai multe despre
windows
microsoft
securitate