Google pregătește o funcție pentru organizarea mai eficientă a taburilor în Chrome

Google pregătește o funcție pentru organizarea mai eficientă a taburilor în Chrome
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 14 mai 2020

Utilizatorii browser-ului Chrome care obișnuiesc să țină multe taburi deschise vor avea în curând la dispoziție o funcție care va facilita organizarea mai eficientă a acestora.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Google se pregătește să lanseze o opțiune prin care taburile din Chrome pot fi organizate în grupuri. Utilizatorii vor putea crea grupuri de taburi în funcție de propriile criterii și priorități.

De exemplu, va putea fi creat un grup în care intră taburile folosite pentru sarcini de serviciu, un grup cu taburile care conțin articole ce pot fi citite mai târziu, un grup cu taburi care fac parte dintr-o cercetare etc.

Spotify Premium Family, lansat în România CITEȘTE ȘI Spotify Premium Family, lansat în România

Fiecare grup poate primi un nume și fiecare nume poate conține inclusiv un emoji, pentru a fi observat mai ușor. Tot pentru a se face o separare vizuală, fiecărui grup de taburi îi poate fi atribuită o anumită culoare.

Grupurile pot fi mutate și rearanjate cum dorește utilizatorul. Mutarea unui grup atrage după sine mutarea tuturor taburilor din acel grup.

Toate funcțiile legate de grupurile de taburi pot fi accesate din meniul contextual afișat când se dă click dreapta pe un tab. De asemenea, pot fi selectate mai multe taburi folosind tastele Shift sau Ctrl, pentru a fi adăugate, mutate sau eliminate împreună dintr-un grup.

O funcție care lipsește este salvarea persistentă a grupurilor. Un grup la care s-a renunțat, nu poate fi redeschis și refolosit. În acest sens se pot folosi folder-ele cu bookmark-uri.

Organizarea taburilor în grupuri va face parte din următoarea versiune stabilă de Chrome, care va fi lansată săptămâna viitoare. Aceasta va deveni, însă, disponibilă treptat utilizatorilor. Google vrea să se asigure că nu vor exista probleme de performanță și stabilitate din cauza acestei funcții.

viewscnt
Afla mai multe despre
chrome
google
taburi