Google respinge oficial acuzațiile antitrust aduse de Comisia Europeană

Google respinge oficial acuzațiile antitrust aduse de Comisia Europeană
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 nov 2016

Google a respins oficial, joi, acuzațiile antitrust aduse de Comisia Europeană, potrivit cărora ar promova incorect serviciul propriu de cumpărături și ar bloca accesul operatorilor concurenți la publicitatea prin serviciul de căutări online, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Anunțul Google referitor la serviciul de cumpărături vine la șase ani de când Comisia Europeană a deschis o investigație, în urma plângerilor din partea unor companii precum Microsoft, scrie News.ro.

În aprilie 2015, Executivul UE a formulat acuzații anti-concurențiale împotriva Google, completate cu noi dovezi în luna iulie a anului curent.

Comisia a mai adus împotriva Google acuzații separate legate de produsul AdSense for Search.

Directorul juridic al Google, Kent Walker, a afirmat printr-o postare pe blog că acuzațiile nu au nicio bază faptică, legală sau economică și că acțiunile companiei au fost determinate de utilizatori și nu de un plan de a contracara concurența.

Ministrul Comunicațiilor: Statul este captivul firmelor pentru că nu are suficienți specialiști IT CITEȘTE ȘI Ministrul Comunicațiilor: Statul este captivul firmelor pentru că nu are suficienți specialiști IT

El a arătat că CE nu a ținut cont de concurența din partea Amazon, a platformelor comerciale, a site-urilor de media socială, a serviciilor de Internet mobil și de publicitate online din partea Facebook și Pinterest.

Comisia Europeană a confirmat că a primit răspunsul Google.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
antitrust