Google Search integrează un corector gramatical bazat pe AI

Google Search integrează un corector gramatical bazat pe AI
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 8 aug 2023

Google a adăugat un corector gramatical în cadrul propriului motor de căutare online, care poate fi folosit pentru verificarea construcției frazelor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Motorul de căutare Google oferă, mai nou, un corector gramatical, pe care utilizatorii îl pot folosi pentru a verifica construcția propozițiilor și a frazelor din punct de vedere gramatical.

Când depistează erori în frazele introduse de utilizatori, corectorul gramatical din Google va rescrie în mod corect fraza și va indica modificările făcute, explicându-le totodată.

YouTube lansează pe desktop noua opțiune video „1080p îmbunătățit” CITEȘTE ȘI YouTube lansează pe desktop noua opțiune video „1080p îmbunătățit”

Google spune că noua funcție de verificare gramaticală se bazează pe inteligența artificială. Cu alte cuvinte, utilizatorii trebuie, totuși, să fie atenți la sugestiile primite, întrucât, ca orice vine de la un AI în acest moment, poate include îndrumări greșite.

Corectorul poate fi apelat prin simplă scriere a frazelor în motorul de căutare Google. Uneori, acesta se va activa automat, dar, pentru a-l activa forțat, utilizatorii pot adăuga cuvinte cheie precum „grammar check”.

Acesta este disponibil, deocamdată, doar pentru limba engleză și nu se va activa dacă frazele introduse încalcă regulile de folosire ale motorului de căutare, fiind incitări la ură sau cu context sexual explicit.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
gramatică
ai