Excluderea echipamentelor Huawei ar costa operatorul național de căi ferate din Germania până la 400 de milioane de euro

Excluderea echipamentelor Huawei ar costa operatorul național de căi ferate din Germania până la 400 de milioane de euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 aug 2023

Operatorul național de căi ferate din Germania, Deutsche Bahn, ar trebui să cheltuie până la 400 de milioane de euro (437,44 milioane de dolari) pentru a înlocui toate componentele din infrastructura sa furnizate de gigantul tehnologic chinez Huawei Technologies, potrivit revistei Spiegel, citată de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Deutsche Bahn, care este deținută de stat, s-ar confrunta cu întârzieri de cinci până la șase ani pentru proiectele sale dacă guvernul german ar decide să interzică componentele Huawei pe termen scurt, se arată în articol, care citează un document intern al companiei.

Threads va avea, în curând, o versiune web CITEȘTE ȘI Threads va avea, în curând, o versiune web

Un purtător de cuvânt al Deutsche Bahn a declarat că aceasta nu va comenta documentele interne, scrie News.ro.

Guvernul german analizează în prezent dacă anumite componente de la Huawei și ZTE ar trebui interzise din rețelele sale de telecomunicații, pe fondul preocupărilor mai ample cu privire la influența companiilor chineze asupra infrastructurii critice.

Orice decizie de a interzice complet Huawei ar atrage probabil un răspuns de nemulțumire din partea Beijingului, Ministerul chinez de Externe îndemnând Berlinul să acționeze în conformitate cu propriile sale interese și regulile internaționale.

Deutsche Bahn, care încearcă să-și digitalizeze operațiunile, a atribuit în decembrie anul trecut unei filiale a Deutsche Telekom un contract de 64 de milioane de euro pentru a furniza majoritatea componentelor pentru noua sa rețea IP unei companii care folosește tehnologia Huawei.

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei
germania