Google Search va avea mai multe știri, realitate augmentată și un asistent virtual

Google Search va avea mai multe știri, realitate augmentată și un asistent virtual
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 8 mai 2019

Google se pregătește să adauge mai multe funcții noi motorului său de căutare, integrând în acesta mai multe tehnologii și servicii ale companiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Motorul de căutare Google, care are de mai mulți ani o secțiune pentru știri, va beneficia în curând de ceea ce Google numește “Full Coverage”, o funcție care a existat până acum în Google News.

“Full Coverage”, despre care compania americană spune că folosește învățarea mecanică pentru a procesa articolele de pe site-urile de știri, va aduce mai mult context pentru știrile pe care utilizatorii le caută pe Google.

Google a anunțat că motorul său de căutare va începe să indexeze și podcast-uri, urmând chiar să faciliteze ascultarea acestora direct în paginile cu rezultatele căutărilor.

Google a prezentat noutățile celei de-a zecea versiuni de Android: Mod întunecat, gesturi simplificate și multe altele CITEȘTE ȘI Google a prezentat noutățile celei de-a zecea versiuni de Android: Mod întunecat, gesturi simplificate și multe altele

În cadrul motorului de căutare al companiei va fi integrat și Duplex, asistentul digital al companiei care folosește inteligența artificială.

Acesta promite să automatizeze completarea formularelor web și să simplifice procese precum rezervarea unei camere la hotel sau închirierea unei mașini, folosind informațiile pe care le găsește în Gmail, Calendar sau alte servicii Google pe care utilizatorul le folosește.

Căutarea pe Google va returna în curând și rezultate care folosesc realitatea augmentată. În loc să afișeze o imagine cu un animal, de exemplu, Google va afișa un model 3D în pagina cu rezultate.

Mai mult, modelul 3D va putea fi plasat de utilizator în mediul real, prin intermediul camerei foto. Experiența seamănă oarecum cu vânarea pokemonilor în Pokemon Go.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
cautare
inteligenta artificiala
realitate augmentata