Google și-a rezervat dreptul de a-și antrena AI-ul folosind orice conținut disponibil pe internet

Google și-a rezervat dreptul de a-și antrena AI-ul folosind orice conținut disponibil pe internet
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 5 iul 2023

În cea mai nouă versiune a propriilor reguli, Google a trecut procesarea oricărui tip de conținut disponibil în mod public online ca o posibilitate pe care o are în vedere pentru a-și antrena sistemele de inteligență artificială.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Google și-a actualizat politica de confidențialitate și a adăugat o clauză prin care spune că își rezervă dreptul de a analiza tot conținutul disponibil online în mod public.

Noua clauză are în vedere folosirea cantității enorme de conținut disponibil pe internet pentru antrenarea limbajelor lingvistice care stau la baza sistemelor de AI.

Meta va lansa o alternativă la Twitter CITEȘTE ȘI Meta va lansa o alternativă la Twitter

Schimbarea făcută de Google în cadrul propriului regulament a stârnit imediat critici. Mulți susțin că Google se comportă ca și cum ar fi proprietarul întregului internet.

În realitatea, Google este doar una dintre companiile care au adoptat aceste practici în ultimii ani pentru a-și îmbunătăți AI-ul. Microsoft, OpenAI și alții fac deja acest lucru fără să vorbească prea mult acest subiect.

„Lăcomia” cu care AI-ul procesează tot ce găsește online este și motivul pentru care rețele sociale precum Twitter și Reddit au decis să limiteze accesul, sperând să obțină bani pentru asta de la companiile care dezvoltă sisteme de AI.

Rămâne de văzut dacă și legiuitorii europeni și din alte regiuni vor fi de acord cu modul în care AI-ul este antrenat și de implicațiile asupra intimității online.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
ai
internet