Google și angajații săi sprijină cu 4 milioane de dolari imigranții afectați de măsurile lui Trump

Google și angajații săi sprijină cu 4 milioane de dolari imigranții afectați de măsurile lui Trump
scris 30 ian 2017
Google a creat un fond de 4 milioane de dolari pentru susținerea imigranților opriți să intre pe teritoriul american prin decretul semnat de președintele american Donald Trump, informează Business Insider.

Gigantul american va contribui cu 2 milioane de dolari la acest fond, restul banilor urmând să fie contribuția angajaților companiei. Banii vor merge către patru organizații destinate imigranților, suma fiind, potrivit Independent, cea mai mare donată până acum de Google pentru cauze umanitare.

”Suntem îngrijorați în legătură cu impactul acestui ordin și al oricăror propuneri care ar putea impune restricții angajaților Google și famiilor lor sau care pot crea bariere în atragerea unor talente deosebite către Statele Unite. Vom continua să facem cunoscut punctul de vedere în fața liderilor de la Washington și nu numai”, se arată într-un comunicat al companiei.

Starbucks și Airbnb oferă mii de locuri de muncă și cazare refugiaților în urma decretul lui Trump contra imigrației CITEȘTE ȘI Starbucks și Airbnb oferă mii de locuri de muncă și cazare refugiaților în urma decretul lui Trump contra imigrației

Ieri, compania mamă a Google, Alphabet, le-a transmis un mesaj direct angajaților care ar putea să călătorească în străinătate și sunt vizați de interdicțiile de intrare în țară anunțate de președintele Donald Trump, cerându-le să se întoarcă imediat în Statele Unite. 

Circa 187 de angajați ai companiei sunt afectați în mod direct de interdicția de intrare în Statele Unite impusă de președintele Donald Trump cetățenilor din șapte țări predominant musulmane: Iran, Irak, Libia, Siria, Somalia, Sudan și Yemen.

Separat, Uber a anunțat înființarea unui fond de 3 milioane de dolari pentru susținerea șoferilor imigranți.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
google
fond
trump
decret
imigranti
donatii