FOTO Reclame în Facebook Messenger: cum arată și cum pot fi evitate

FOTO Reclame în Facebook Messenger: cum arată și cum pot fi evitate
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 30 ian 2017

Facebook a început să testeze plasarea de reclame în aplicația Messenger, urmând ca în scurt timp acestea să fie afișate tuturor utilizatorilor. Sunt mari, însă, din fericire, afișarea lor va fi condiționată de anumite acțiuni ale utilizatorilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Pentru că folosește baza de utilizatori cu cont de Facebook și a reprezentat astfel un instrument facil de comunicare cu o rețea de prieteni deja creată, Facebook Messenger s-a impus rapid ca una dintre cele mai folosite aplicații de comunicare, fie că vorbim de scris, audio sau video.

În timp, dintr-o simplă aplicație de chat, Facebook Messenger s-a transformat într-o adevărată platformă plină de funcții mai mult sau mai puțin inutile, care consumă resurse importante ale dispozitivelor mobile și care, la fel ca Facebook, are obiceiul de a-și urmări în diverse feluri utilizatorii pentru a le cunoaște obiceiurile și preferințele în scopul servirii de reclame cât mai relevante.

Google Chrome va reîncărca mai rapid site-urile CITEȘTE ȘI Google Chrome va reîncărca mai rapid site-urile

În urmă cu câteva luni, Facebook a anunțat că va afișa reclame în Messenger, iar acum a început testarea acestora, urmând ca nu peste mult timp cei peste un miliard de utilizatori ai aplicației să fie oferiți advertiserilor.

Deocamdată, testarea se face doar în Tailanda și Australia, utilizatorii din aceste țări remarcând reclame imense în Facebook Messenger, care ocupă aproximativ jumătate de ecran. Acestea sunt plasate deocamdată doar în ecranul principal, dar nu este exclus ca, la un anumit moment, să pătrundă și în cadrul conversațiilor sau chiar să întrerupă convorbirile video cu 30 de secunde de publicitate.

FOTO Reclame în Facebook Messenger: cum arată și cum pot fi evitate

Cei de la Facebook au făcut cunoscut faptul că afișarea reclamelor va depinde de interesul pe care utilizatorii îl arată față de anumite branduri și companii.

Profitul net al Microsoft a crescut cu 3,6% în trimestrul doi fiscal, susținut de serviciile cloud CITEȘTE ȘI Profitul net al Microsoft a crescut cu 3,6% în trimestrul doi fiscal, susținut de serviciile cloud

Firmele care au pagini de Facebook pot asocia un cont de Facebook Messenger pentru a intra în legătură cu utilizatorii prezentând oferte sau oferind suport tehnic. Reclamele vor fi afișate doar utilizatorilor care intră în contact prin Facebook Messenger cu conturile care aparțin companiilor.

Astfel, pentru a evita reclamele, soluția este simplă: să nu se comunice cu conturile care aparținând diverselor companii. Un simplu răspuns la un mesaj venit din partea unei companii pe Messenger va fi considerat ca interes pentru brandul respectiv, iar Facebook va începe să afișeze reclame.

În iunie 2016 Facebook Messenger a depășit pragul de un miliard de utilizatori, fiind și ultima estimare oficială dată publicității.

viewscnt
Afla mai multe despre
messenger
facebook