Google și Twitter, amendate în Rusia pentru refuzul de a înlătura conținut interzis

Google și Twitter, amendate în Rusia pentru refuzul de a înlătura conținut interzis
scris 29 apr 2022

Un tribunal din Rusia a amendat compania americană Google cu 3 milioane de ruble (circa 39.000 de euro) pentru refuzul de a înlătura un conținut interzis de pe platforma sa video YouTube, informează joi Reuters și Interfax.

Potrivit agenției de presă ruse, platforma YouTube a refuzat să înlăture un clip video al rapperului rus Alișer Valeev, cunoscut cu numele de scenă Morgenstern, pentru a se conforma unei decizii de anul trecut a justiției ruse. Clipul "Vin roze" al rapperului Morgenstern face, potrivit acestei decizii, propagandă pentru substanțe stupefiante, scrie Agerpres.

PROFIT NEWS TV Dragoș Anastasiu - Noi vrem să schimbăm frunza, dar nu avem un site, pierdusem și domeniul România.travel. Și eu am greșit acum 12 ani CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Dragoș Anastasiu - Noi vrem să schimbăm frunza, dar nu avem un site, pierdusem și domeniul România.travel. Și eu am greșit acum 12 ani

Aceași tribunal a amendat joi și compania Twitter, tot cu 3 milioane de ruble, pentru refuzul de a înlătura conținut interzis. Potrivit Interfax, este vorba de postări care conțineau instrucțiuni pentru fabricarea de cocteiluri Molotov și zvastici, precum și de informații care "jignesc statul rus, imnul și drapelul său".

Twitter, Instagram și majoritatea mass-media independente au fost blocate de autoritățile ruse de la declanșarea ofensivei în Ucraina.

Autoritățile ruse și-au întărit puternic presiunile și arsenalul juridic pentru a controla în Rusia comunicarea asupra conflictului, amenințând să aplice pedepse de până la 15 ani de închisoare pentru difuzarea de "informații false" asupra armatei ruse.

Agenția rusă pentru supravegherea comunicațiilor, Roskomnadzor, a interzis Google să facă publicitate pentru serviciile sale în Rusia, după ce a acuzat YouTube că difuzează "informații false" despre forțele ruse. 

viewscnt
Afla mai multe despre
google
twitter
rusia
amenda