Google va cripta comunicările făcute cu Messages

Google va cripta comunicările făcute cu Messages
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 22 nov 2020

Corespondentul iMessage dezvoltat de Google va folosi în curând criptarea end-to-end pentru a securiza comunicarea dintre utilizatorii aplicației care este folosită și pentru SMS-uri pe smartphone-urile cu Android.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Google a anunțat că a finalizat implementarea la nivel global a suportului RCS (Rich Communication Services), care este acum disponibil în aplicația Messages de pe toate telefoanele cu Android din întreaga lume.

RCS este o tehnologie dezvoltată de Google pentru a înlocui clasicul SMS și a-i aduce funcții avansate, similare celor din aplicațiile moderne de chat, de la trimiterea de fișiere multimedia, la afișarea indicatorilor de tastare.

Google și Nvidia își vor lansa serviciile de jocuri pentru iOS ca aplicații web CITEȘTE ȘI Google și Nvidia își vor lansa serviciile de jocuri pentru iOS ca aplicații web

Vreme de mai mulți ani, Google a așteptat implicarea operatorilor de comunicații din întreaga lume pentru înlocuirea SMS-ului cu RCS. Cum această implicare a venit cu mare greutare și diferit în fiecare țară, gigantul american a decis să treacă peste suportul operatorilor și să implementeze singur tehnologia RCS în cadrul aplicație Messages, instalată pe miliardele de smartphone-uri cu Android din întreaga lume.

Cu RCS implementat, Messages funcționează similar serviciului iMessage al Apple - are funcții avansate de chat când folosește conexiunea la internet și trece pe tradiționalul SMS atunci când aceasta lipsește.

Acum, după finalizarea implementării RCS la nivel global, Google anunță că a început să testeze și criptarea end-to-end pentru comunicarea prin intermediul aplicației Messages. E2EE codifică cu o cheie datele la plecarea de pe telefonul expeditorului, iar acestea nu pot fi citite decât pe telefonul expeditorului care primește aceeași cheie pentru decodare. Google și oricine altcineva interceptează mesajul are nevoie de cheia respectivă pentru a citi mesajele.

E2E2 va fi activată automat când cei doi utilizatori folosesc cea mai recentă versiune a aplicației și au activat opțiunea comunicării prin WiFi sau conexiunea de date. Un lacăt va fi afișat pe buton Send când toate criteriile sunt îndeplinite, iar criptarea este activă.

Implementarea criptării începe de luna aceasta, spune Google, și va continua inclusiv anul viitor până va putea fi folosită de toți utilizatorii smartphone-urilor cu Android.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
messages
rcs
criptare