Google va elimina anul acesta suportul pentru aplicațiile de Chrome

Google va elimina anul acesta suportul pentru aplicațiile de Chrome
scris 16 ian 2020

Cu excepția lui Chrome OS, care va beneficia de o păsuire temporară, aplicațiile de Chrome vor înceta să mai funcționeze în câteva luni pe toate celelalte platforme.

Renunțarea la aplicațiile pentru browser-ul Chrome a fost anunțată de Google de mai multă vreme, însă compania americană și-a făcut acum public planul.

Utilizatorii obișnuiți de Windows, Linux și Mac vor mai putea folosi aplicațiile instalate până în luna iunie a acestui an. Pentru utilizatorii din zona de enterprise și educație, care folosesc versiunile speciale de Chrome, aplicațiile vor mai funcționa până în decembrie.

Chrome va elimina suportul pentru cookie-urile terțe în următorii doi ani CITEȘTE ȘI Chrome va elimina suportul pentru cookie-urile terțe în următorii doi ani

Pentru Chrome OS, sistemul de operare dezvoltat de Google, termenul limită pentru utilizatorii obișnuiți este iunie 2021. Suportul pentru enterprise și educație pe această platformă va mai funcționa până în iunie 2022.

Încetarea suportului înseamnă că utilizatorii nu vor mai putea să folosească aplicațiile pe care le au deja instalate.

Instalarea unor aplicații noi pentru Chrome nu mai este posibilă încă din decembrie 2017, când Google decis să le elimine din magazinul oficial, care mai oferă acum extensii și teme.

Extensiile nu sunt afectate de această decizie și vor funcționa ca și până acum. Aplicațiile pentru Chrome erau versiuni ale unor aplicații web care încercau să arate și să funcționeze ca o aplicație obișnuită. În realitate însă, cele mai multe așa-zise aplicații erau doar shortcut-uri care deschideau aplicațiile web.

viewscnt
Afla mai multe despre
chrome
google
aplicatii