Capitalizarea Alphabet poate atinge, în curând, pragul de 1 trilion de dolari. În 2018, Apple devenea prima companie privată cu o astfel de performanță

Capitalizarea Alphabet poate atinge, în curând, pragul de 1 trilion de dolari. În 2018, Apple devenea prima companie privată cu o astfel de performanță
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 15 ian 2020

Valoarea de piață a Alphabet, părintele Google, se apropie de 1 trilion de dolari, astfel că gigantul ar putea călca, în curând, pe urmele Apple, Amazon și Microsoft, companii din domeniul tehnologiei care au depășit deja acest prag psihologic.

Acțiunile Alphabet au urcat cu peste 28% în 2019, un avans puternic, dar mai redus comparatic cu saltul de 35% al indicelui Nasdaq Composite. 

EXCLUSIV Finanțele vor să schimbe conducerea CEC și Eximbank în mijlocul mandatului, misiune complicată. CEC va raporta cele mai bune rezultate din ultimii 15 ani, cu profit net de 400 milioane lei și creșteri de două cifre pe toate liniile CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Finanțele vor să schimbe conducerea CEC și Eximbank în mijlocul mandatului, misiune complicată. CEC va raporta cele mai bune rezultate din ultimii 15 ani, cu profit net de 400 milioane lei și creșteri de două cifre pe toate liniile

De la începutul anului, Alphabet a crescut cu 7,35%, având dor trei ședințe de scăderi. Luni seara, capitalizarea companiei a urcat la 992,7 miliarde de dolari, cu nici 1% sub pragul de 1 trilion de dolari. Valoarea de piață a fost însă redusă după un declin în ședința de marți.

Astăzi, acțiunile Alphabet sunt în urcare cu peste 0,5%, compania având din nou o capitalizare bursieră de peste 990 de miliarde de dolari.

În august 2018, Apple a devenit prima companie privată care a ajuns la o capitalizare de 1 trilion de dolari.

Apple a ajuns, în trimp, la o valoare bursieră de circa 1,4 trilioane de dolari.

Amazon și Microsoft au depășit și ele, ulterior, pragul de 1.000 de miliarde de dolari. Microsoft se menține în continuare peste acest nivel, în timp ce gigantul comerțului electronic Amazon a coborât sub acest prag.

Capitalizarea giganților IT este depășită de recent listată Saudi Aramco, cu o valoare de 1,85 miliarde de dolari.

Urmărește-ne și pe Google News
viewscnt
Afla mai multe despre
alphabet
capitalizare alphabet
valoare piata
google
valoare alphabet
apple
cea mai valoroasa companie