Google va face mai multe anunțuri legate de AI la Google I/O

Google va face mai multe anunțuri legate de AI la Google I/O
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 9 mai 2023

Inteligența artificială va reprezenta unul din principalele elemente pe care discursurile și prezentările pe care Google le va face în cadrul conferinței anuale dedicate dezvoltatorilor se vor concentra.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Alături de gadgeturile pe care Google le va lansa la I/O, compania americană este așteptată să facă și mai multe anunțuri legate de inteligența artificială, susțin surse citate de CNBC.

În primul rând, Google ar putea anunța PaLM 2, un nou LLM (Large Language Model) de uz general, care va fi prezentat drept cel mai recent și cel mai avansat model lingvistic al companiei.

FOTO Gmail afișează reclame mai multe și mai intruzive CITEȘTE ȘI FOTO Gmail afișează reclame mai multe și mai intruzive

Pe scena de la Google I/O ar urma să fie prezentate câteva dintre facilitățile de care este capabil PaLM 2, însă, nu se știe când vor fi lansate și primele produse bazate pe acesta.

Apoi, Google va prezenta mai multe „experiențe generative” pentru motorul de căutare și chatbot-ul companiei, Bard. Bard a fost lansat ca un experiment în luna martie și a putut fi folosit de un număr limitat de utilizatori, care nu au avut prea multe cuvinte de laudă pentru acesta, motiv pentru care încă nu a fost extins accesul.

În fine, vor fi anunțate și o serie de noi instrumente pentru Workspace bazate pe AI. Unele dintre acestea vor fi legate de crearea template-urilor în Sheets și de generarea imaginilor pentru Slides și Meet. În martie, Google anunța o serie de funcții de AI pentru Gmail și Docs, dar și acestea au o accesibilitate foarte limitată.

La mai bine de jumătate de an după lansarea lui ChatGPT, Google încă nu are un răspuns clar și palpabil pentru produsele aruncate deja pe piață de OpenAI și Microsoft, astfel că evenimentul Google I/O este un loc bun pentru un prim pas în acest sens.

Tot la I/O, care începe pe 10 mai, Google este așteptat să prezinte mai multe produse noi, în frunte cu Pixel Fold, primul smartphone pliabil al companiei americane.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
ai
inteligenta artificiale
google i/o