Apple a ajuns la cea mai mare cotă înregistrată vreodată în T1 pe piața smartphone-urilor

Apple a ajuns la cea mai mare cotă înregistrată vreodată în T1 pe piața smartphone-urilor
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 8 mai 2023

După ce a înregistrat cea mai mică scăderea a vânzărilor dintre toți producătorii de top, Apple și-a văzut cota de piață la cel mai înalt nivel avut vreodată în primul trimestru al anului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cum era de așteptat, Samsung a depășit Apple și a revenit pe primul loc în topul producătorilor de smartphone-uri, conform cercetării de piață publicate de Counterpoint Research.

Samsung are, în mod, tradițional un prim trimestru de an mai bun decât Apple și datorită lansării la începutul anului a seriei de flagship-uri Galaxy S. Cu 60,6 milioane de unități livrate, Samsung a scăzut cu 19% față de anul anterior.

Apple Arcade adaugă jocuri noi CITEȘTE ȘI Apple Arcade adaugă jocuri noi

În același timp, Apple a scăzut cu 2%, cel mai puțin dintre toți producătorii de top, după ce a livrat 58 de milioane de unități. Compania americană a avut 21% din piață, fiind cea mai mare cotă înregistrată până acum de Apple în primul trimestru al anului.

Între cele două companii este o mare diferență și la nivelul prețului mediu de vânzare al smartphone-urilor. Chiar dacă a crescut 17% față de anul trecut la 340 de dolari, prețul mediu de vânzare al celor de la Samsung este departe de prețul mediu de vânzare al iPhone-urilor, care a ajuns la 988 de dolari.

Toți producătorii chinezi din top 5 au scăzut - Xiaomi cu 22%, Oppo cu 10%, iar Vivo cu 18%.

Per ansamblu, după ce au fost livrate 280,2 milioane de unități, piața smartphone-urilor s-a contractat cu 14% față de aceeași perioadă a anului trecut și cu 7% față de trimestrul anterior.

De menționat că analizat Counterpoint Research merge pe o scădere mai mare a pieței, după ce, în urmă cu câteva săptămâni, Canalys anunța că piața smartphone-urilor a scăzut în primul trimestru al anului cu 12%.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
samsung
smartphone