Google va plăti 13 milioane de dolari pentru a închide un proces care ar fi putut să o coste miliarde

Google va plăti 13 milioane de dolari pentru a închide un proces care ar fi putut să o coste miliarde
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 22 iul 2019

Cel mai important proces intentat în ultima decadă împotriva Google se apropie de un final fericit pentru gigantul american, care ar fi putut fi obligat de instanță să plătească o amendă mult mai mare decât suma convenită în urma înțelegerii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Google și acuzarea au ajuns la un acord în procesul intentat în 2010, ca urmare a faptului că mașinile folosite de Google pentru cartografiere în cadrul serviciului Street View au accesat datele personale ale utilizatorilor.

Mașinile celor de la Google scanau rețelele wireless și când depistau rețele nesecurizate copiau adrese de mail, parole și orice date personale mai găseau. Tactica a fost folosită nu doar în Statele Unite, unde a avut loc procesul, ci în întreaga lumea unde Google a derulat proiectul Street View.

“Wi-Spy”, cum a fost numit la vremea respectivă, a fost în urmă cu 10 ani unul dintre cele mai mari scandaluri din zona de tehnologie, comparabil cu Cambridge Analytica.

Scotland Yard a anunțat că a fost victima unui atac cibernetic CITEȘTE ȘI Scotland Yard a anunțat că a fost victima unui atac cibernetic

Acordul, care mai are nevoie de aprobarea judecătorului, prevede ca Google să plătească 13 milioane de dolari pentru retragerea acuzațiilor, sumă are reprezintă mai puțin de a șasea parte din venitul mediu al unei zile pentru Alphabet.

Banii, fără cheltuielile de judecată și procentul avocaților, va ajunge la câteva firme care militează pentru apărarea intimității utilizatorilor.

Înțelegerea mai prevede ca Google să distrugă toate datele colectate prin acțiunile vizate de proces și să deruleze acțiuni prin care să educe utilizatorii în protejarea intimității pe internet.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
proces
street view
wi-fi