Grupul francez de jocuri video Ubisoft anticipează declinul profitului în anul fiscal 2022-2023, după ratarea estimărilor anul trecut

Grupul francez de jocuri video Ubisoft anticipează declinul profitului în anul fiscal 2022-2023, după ratarea estimărilor anul trecut
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 mai 2022

Grupul francez de jocuri video Ubisoft a estimat un profit operațional mai mic pentru anul fiscal 2022-2023, după ce compania a raportat venituri din exploatare pentru 2021-22 care au ratat estimările, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Companiile de jocuri video au înregistrat o creștere a cererii în 2020, deoarece oamenii au fost restricționați în casele lor în timpul catrantinelor legate de coronavirus, dar unele se confruntă acum cu întârzieri de producție, scrie News.ro.

DECIZIE ”Internet pentru toată România” CITEȘTE ȘI DECIZIE ”Internet pentru toată România”

Ubisoft, ale cărui titluri includ ”Prince of Persia” și ”Rainbow Six”, se așteaptă să înregistreze un profit operațional non-IFRS de aproximativ 400 de milioane de euro în anul fiscal 2022-2023, sub nivelul din 2021-22.

Pentru 2021-22, compania a raportat un venit operațional non-IFRS de 407,6 milioane de euro, sub estimările companiei de 420 până la 500 de milioane de euro.

Grupul francez se așteaptă totuși să revină la o creștere semnificativă din acest an financiar, impulsionată de o gamă diversă de jocuri premium, cum ar fi ”Avatar: Frontiers of Pandora”, ”Mario + Rabbids: Sparks of Hope” și ”Skull & Bones”.

”Acum intrăm într-o nouă fază multianuală de creștere semnificativă, stimulată de progresul major al investițiilor noastre din ultimii ani”, a declarat cofondatorul și directorul general al Ubisoft, Yves Guillemot, într-un comunicat.

Compania listată la Paris vede ”o creștere semnificativă” a veniturilor sale operaționale în 2023-24, deoarece se așteaptă să-și dezvolte cele mai mari francize și să-și extindă portofoliul general.

viewscnt
Afla mai multe despre
jocuri video
ubisoft