Guvernul Italiei vrea să înființeze un fond de investiții pentru a susține startupurile care investesc în inteligența artificială

Guvernul Italiei vrea să înființeze un fond de investiții pentru a susține startupurile care investesc în inteligența artificială
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 mai 2023

Guvernul Italiei intenționează să înființeze un fond de investiții susținut de banca de stat Cassa Depositi e Prestiti (CDP) pentru a promova startupurile care investesc în inteligența artificială (AI), a declarat subsecretarul de cabinet Alessio Butti, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Vehiculul de investiții ”va promova studiul, cercetarea și programarea AI în Italia”, a spus Butti într-un comunicat.

Profitul net al Orange România a crescut marginal anul trecut. Cel mai ridicat nivel în intervalul 2014 - 2022 CITEȘTE ȘI Profitul net al Orange România a crescut marginal anul trecut. Cel mai ridicat nivel în intervalul 2014 - 2022

Răspândirea în creștere a AI și a automatizării și dezvoltarea rapidă a instrumentelor precum ChatGPT au atras atenția politicienilor și autorităților de reglementare din întreaga lume, scrie News.ro.

Mulți experți spun că sunt necesare noi reglementări pentru a guverna AI, din cauza impactului său potențial asupra securității naționale și educației, precum și asupra locurilor de muncă.

”Guvernul analizează evoluția inteligenței artificiale, un domeniu în care trebuie să se găsească un echilibru între drepturile omului și evoluția tehnologică. Ne propunem să creștem independența industriei italiene și să cultivăm propria noastră capacitate națională de a dezvolta expertiză și cercetare într-un astfel de sector strategic”, a spus Butti.

O sursă guvernamentală a declarat pentru Reuters că Roma plănuiește să aloce aproximativ 150 de milioane de euro (165 de milioane de dolari) pentru lansarea fondului.

CDP va investi resurse proprii în schemă prin intermediul CDP Venture Capital, un fond cu active gestionate de aproximativ 3,2 miliarde de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
inteligența artificială
italia