Hackerii au accesat milioane de conturi ale utilizatorilor Uber anul trecut, iar compania a anunțat abia marți

Hackerii au accesat milioane de conturi ale utilizatorilor Uber anul trecut, iar compania a anunțat abia marți
scris 22 nov 2017

Hackerii au accesat milioane de conturi ale utilizatorilor Uber anul trecut, însă compania a făcut public acest lucru abia marți, anunță CNN.

În 2016, două persoane din afara companiei au accesat informațiile personale a 57 de milioane de utilizatori Uber, inclusiv nume, adrese de mail și numere de telefon, a anunțat Uber. De asemenea, hackerii au accesat datele permiselor de conducere pentru 600.000 de șoferi din Statele Unite, aceștia fiind și ei incluși în numărul total al persoanelor afectate, scrie News.ro.

Compania nu i-a anunțat pe cei afectați de acțiunea hackerilor.

Ministrul Culturii din Rusia susține că un serial precum Game of Thrones nu ar fi putea fi produs în această țară CITEȘTE ȘI Ministrul Culturii din Rusia susține că un serial precum Game of Thrones nu ar fi putea fi produs în această țară

CEO-ul Uber, Dara Khosrowshahi, a afirmat că a aflat recent despre acest incident.

Khosrowshahi, care a preluat funcția în luna august, a spus că a început deja o investigație pentru a stabili de ce nu au fost alertate autoritățile sau cei afectați și a anunțat că doi dintre cei responsabili pentru această situație nu mai lucrează în companie.

Conform Bloomberg, Joe Sullivan, cel care se ocupă cu securitatea datelor nu mai este în companie. Uber însă a refuzat să îi nominalizeze pe cei care au plecat.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
uber
hackeri