Hackerii au atacat cu ransomware sistemul feroviar din Belarus, pentru a opri transportul trupelor rusești spre granița dintre Belarus și Ucraina

Hackerii au atacat cu ransomware sistemul feroviar din Belarus, pentru a opri transportul trupelor rusești spre granița dintre Belarus și Ucraina
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 25 ian 2022

Un grup de hactiviști pretinde că a perturbat transportul trupelor rusești spre Ucraina, prin Belarus, în urma infectării cu ransomware a serverelor folosite de sistemul feroviar din Belarus.

Urmărește-ne și pe Google News

Belarusian Cyber-Partisans, grup de hackeri care se opune regimului Lukashenko, pe care-l și numesc terorist, a anunțat pe Twitter să a atacat și compromis cu ransomware sistemul național de cale ferată din Belarus.

Aceștia spun că au reușit să cripteze un număr semnificativ de servere și au distrus backup-urile pentru a încetini și chiar a întrerupe transportul trupelor rusești pe calea ferată.

Apple, amendată în Olanda pentru că nu a respectat întocmai o decizie a instanței CITEȘTE ȘI Apple, amendată în Olanda pentru că nu a respectat întocmai o decizie a instanței

Experții în securitate nu au confirmat atacul, însă, spun că primele indicii arată, într-adevăr, că cineva a pătruns în rețeaua BelZhD și că este prima oară când ransomware-ul este folosit într-o astfel de manieră.

Mai multe site-uri ale BelZhD nu funcționează în prezent, afectând diverse servicii publice, precum achiziționarea online a biletelor.

Conform mai multor surse, Rusia transportă trupe spre Ucraina, prin Belarus, către granița dintre cele două țări. Oficialii din Belarus susțin că mutarea trupelor are loc în vederea unui exercițiu militar comun.

viewscnt
Afla mai multe despre
hackeri
ransomware
belarus
trupe
trenuri
belarus
ucraina