Hackerii folosesc AI-ul pentru a crea malware, avertizează FBI

Hackerii folosesc AI-ul pentru a crea malware, avertizează FBI
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 1 aug 2023

Instrumente precum ChatGPT sunt deja folosite de hackeri pentru a crea mai repede software-ul de care au nevoie pentru atacuri, se arată într-o informare făcută de FBI.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei

FBI avertizează că soluțiile de inteligență artificială generativă sunt deja folosite de hackeri pentru a-și ușura procesul de creare a malware-ului pe care apoi îl folosesc în cadrul campaniilor de hacking derulate.

Aceste soluții, precum ChatGPT și altele similare, ușurează sarcina hackerilor, ajutându-i să pună la punct software-ul de care au nevoie mai repede și mai ușor decât o făceau până acum.

VIDEO Twitter are probleme cu locatarii din blocul vecin CITEȘTE ȘI VIDEO Twitter are probleme cu locatarii din blocul vecin

Asta poate duce la o creștere a numărului și a gravității atacurilor derulate de hackeri, precum campaniile ransomware, prin care sunt criptate informațiile companiilor și cerută o recompensă financiară pentru redobândirea accesului.

Avertizarea FBI nu este neapărat o noutate, ci, mai degrabă, o întărire a avertismentelor lansate deja de unii specialiști. În luna februarie, Checkpoint anunța că hackerii au reușit să modifice API-ul unui chatbot, pentru a elimina protecțiile impuse de producător și a-l putea folosi pentru a genera malware.

Există și experți care cred că amenințarea nu este așa mare. Aceștia spun că majoritatea hackerilor nu au cunoștințele necesare pentru a dezactiva protecțiile chatboților și că, oricum, calitatea codului produs de aceștia tinde să fie slabă.

Chiar și așa, există toate indiciile care să îngrijoreze agențiile de securitate și companiile mari, care sunt, de obicei, targetate cu ransomware de hackeri. AI-ul poate automatiza și grăbi procesul de creare al malware-ului, la fel cum poate ajuta programatorii să scrie cod.

viewscnt
Afla mai multe despre
hackeri
ai
chatgpt
malware
fbi