TABEL România iese din Top 15 global după viteza internetului și pierde poziția de lider în regiune. O altă țară a urcat spectaculos

TABEL România iese din Top 15 global după viteza internetului și pierde poziția de lider în regiune. O altă țară a urcat spectaculos
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 1 aug 2023

România a ieșit din Topul primelor 15 țări cu cel mai rapid internet fix și a pierdut și poziția de lider în regiune, fiind devansată de Slovacia, care a urcat spectaculos față de anul trecut, relevă datele analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

România a coborât de pe locul 15 pe locul 25 în ierarhia globală, cu o viteză medie de descărcare de 100,66 Mbps.

În regiunea Europei de Est, România ocupă poziția secundă în clasamentul din acest an, fiind depășită acum de Slovacia, unde viteza medie de descărcare a ajuns la 138 Mbps.

X (Twitter) va trece la dark mode CITEȘTE ȘI X (Twitter) va trece la dark mode

Slovacia a consemnat un salt spectaculos față de anul trecut, urcând nu mai puțin de 94 de poziții, până pe locul 11 mondial, conform studiului citat, realizat în baza a 1,3 miliarde de teste de viteză în 220 de state și jurisdicții.

Albania (25,36 Mbps, locul 125 mondial), Croația (25,72 Mbps, locul 124 mondial) și Bulgaria (40,43 Mbps, locul 98 mondial) ocupă ultimele poziții în regiune după viteza medie a conexiunilor la internet în bandă largă.

Europa de Vest domină clasamentul global, cuprinzând opt dintre primele zece țări din lume cu cel mai rapid internet, potrivit unui studiu realizat de Cable.co.uk.

VIDEO Twitter are probleme cu locatarii din blocul vecin CITEȘTE ȘI VIDEO Twitter are probleme cu locatarii din blocul vecin

Jersey oferă cea mai rapidă bandă largă din Europa și din lume, cu o viteză medie de 264,52 Mbps, dependența coroanei britanice fiind urmată de Liechtenstein (246,76 Mbps), Macao (231,40 Mbps), Islanda (229,35 Mbps) și Gibraltar (206,27 Mbps).

Ultimele locuri sunt ocupate de Siria (2,3 Mbps), Yemen (1,79 Mbps) și Afganistan (1,71 Mbps).

Potrivit studiului, viteza medie a conexiunilor la internet în bandă largă a crescut cu 30% la nivel global în ultimul an, până la 46,79 Mbps.

Durata medie de descărcare a unui film HD de 5 GB variază de la 2 minute și 35 secunde în Jersey la peste 6 ore în cazul țărilor aflate pe ultimele două poziții.

Elon Musk a pus stăpânire cu forța pe numele de utilizator @X CITEȘTE ȘI Elon Musk a pus stăpânire cu forța pe numele de utilizator @X

În România, durata medie de descărcare este de 6 minute și 47 de secunde, în creștere de la puțin peste 6 minute anul trecut.

Top 20 țări cu cel mai rapid internet fix

TABEL România iese din Top 15 global după viteza internetului și pierde poziția de lider în regiune. O altă țară a urcat spectaculos

Sursa: Profit.ro pe baza datelor Cable.co.uk

 

viewscnt
Afla mai multe despre
viteza internet banda larga
internet fix
viteza internet
top tari cu cel mai rapid internet
studiu internet
viteza descarcare film