Hackerii ruși au accesat conturile de e-mail ale angajaților Microsoft

Hackerii ruși au accesat conturile de e-mail ale angajaților Microsoft
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 20 ian 2024

Microsoft, companie care, printre altele, vinde soluții de securitate cibernetică, a căzut ea însăși victimă hackerilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Microsoft a recunoscut că grupul de hackeri APT29, celebru pentru legăturile cu guvernul rus, a reuși să dobândească acces la unele din conturile de e-mail ale propriilor angajați.

Au căzut victimă angajații companiei din mai multe departamente, de la juridic la securitate cibernetică, fiind afectați inclusiv oameni din conducere.

Google investește 1 miliard de euro într-un centru de date din Marea Britanie CITEȘTE ȘI Google investește 1 miliard de euro într-un centru de date din Marea Britanie

Hackerii nu au urmărit să acceseze datele clienților, ci au căutat să vadă ce informații are Microsoft despre ei, spune gigantul american.

Aceștia au ghicit parola unui cont vechi și au folosit drepturile de acces ale acestuia pentru a intra ș în alte conturi de e-mail.

Microsoft nu spune exact câte conturi de e-mail au ajuns la discreția hackerilor, ci, la fel ca alte companii în situații similare, se rezumă la a spune că a fost afectat un procent mic de conturi.

APT29 este grupul de hackeri aflat în spatele unor incidente celebre de securitate cibernetică, precum atacul SolarWinds din 2019 și cel asupra Comitetului Național Democrat din 2015.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
hackeri
securitate