Samsung va cere bani pentru funcțiile de AI de pe smartphone-urile companiei

Samsung va cere bani pentru funcțiile de AI de pe smartphone-urile companiei
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 19 ian 2024

Numeroasele funcții pe care Samsung le-a implementat pe seria Galaxy S24 și care au la bază inteligență artificială vor putea fi folosite gratuit doar un timp limitat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Samsung și-a prezentat miercuri noua serie de flagship-uri, care reprezintă și unele dintre primele smartphone-uri de pe piață cu funcții extinse de AI preinstalate.

Compania coreeană a colaborat în acest sens cu Google și folosește pentru aceste funcții limbajul Gemini, creat de gigantul american și bunul partener al Samsung.

VIDEO&FOTO Samsung a lansat seria Galaxy S24. La ce preț vor fi vândute CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Samsung a lansat seria Galaxy S24. La ce preț vor fi vândute

Însă, cu steluță și font mic, producătorul coreean a notat în dreptul funcțiilor de AI că acestea vor fi oferite gratuit doar până la finele anului viitor.

După aceea, utilizatorii, care, între timp, se vor obișnui și vor ajunge să aprecieze funcționalitățile respective, vor trebui, cel mai probabil, să plătească un abonament.

Nu se știe în acest moment cât va costa un astfel de abonament, dar, ținând cont că este vorba de flagship-uri, cumpărate de persoane care au o situație financiară bună, cel mai probabil nu va fi un preț foarte mic.

Motivul pentru care Samsung va cere bani pentru funcțiile de AI poate avea legătură cu faptul că Google oferă doar contracost versiunile mai avansate ale limbajului Gemini.

Printre altele, funcțiile de inteligență artificială de pe noile smartphone-uri ale companiei coreene vizează editarea fotografiilor, traducerea și lucrul cu mesajele scrise.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
smartphone
galaxy s24
ai
google