Huawei iese la atac în România: Nu a existat nicio dovadă că echipamentul nostru ar reprezenta o amenințare la adresa securității

Huawei iese la atac în România: Nu a existat nicio dovadă că echipamentul nostru ar reprezenta o amenințare la adresa securității
scris 21 dec 2018

Producătorul chinez de echipamente telecom Huawei iese la atac pe piața locală, prezentându-și calitatea produselor și arătând că nu a avut niciodată un incident serios de securitate cibernetică în care să fie implicate echipamentele sale. Reacția vine după ce guvernul american a transmis guvernelor și directorilor companiilor de telecomunicații din țările aliate, în special celor unde sunt amplasate baze americane, inclusiv României, un avertisment legat de utilizarea echipamentelor de telecomunicații ale producătorului chinez Huawei, în încercarea de a convinge furnizorii de servicii wireless și de internet din aceste țări să evite respectivele echipamente.

Compania transmite că, în ultimele săptămâni, efortul Huawei de a implementa tehnologia 5G a avut parte de acoperire mediatică extinsă, dar că, din păcate, în spațiul public ar fi fost furnizate informații inexacte sau ar fi fost folosite date eronate dezinformând publicul.

Huawei arată că, în momentul de față, este singurul furnizor de echipamente din industrie care poate oferi un set complet de soluții integrate 5G, până în prezent, semnând  25 de contracte comerciale pentru implementarea tehnologiei 5G și mai mult de 50 de înțelegeri comerciale cu operatori din întreaga lume.

Vodafone România anunță disponibilitatea a două smartphone-uri Xiaomi. La ce preț sunt vândute CITEȘTE ȘI Vodafone România anunță disponibilitatea a două smartphone-uri Xiaomi. La ce preț sunt vândute

Referitor la acuzațiile privind securitatea, Ken Hu, Rotating Chairman la Huawei, spune că "este mai bine să lași faptele să vorbească de la sine. Nu am avut niciodată un incident serios de securitate cibernetică în care să fie implicate echipamentele noastre. Credem însă că securitatea cibernetică reprezintă o problemă reală pe întreg globul. Este o vulnerabilitate care afectează întreaga industrie și trebuie să o abordăm împreună".

“Având în spate cea mai strictă verificare din partea autorităților de reglementare sau a clienților noștri, nu a existat nicio dovadă că echipamentul nostru ar reprezenta o amenințare la adresa securității. Suntem dispuși să purtăm discuții deschise cu oricine are îngrijorări legitime, dar pentru orice acuzații neîntemeiate ne vom apăra cu fermitate și nu vom permite ca reputația noastră să fie afectată", a concluzionat acesta.

La nivel global, mai multe companii s-au distanțat față de Huawei.

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei
5g