Noi distanțări față de Huawei: Orange, Deutsche Telekom, Guvernul norvegian

Noi distanțări față de Huawei: Orange, Deutsche Telekom, Guvernul norvegian
scris 17 dec 2018

Orange anunță, în Franța, că nu va folosi echipamentele Huawei pentru a construi rețele wireless 5G, Deutsche Telekom indică la rândul său perspectiva abandonării Huawei, iar Guvernul norvegian își exprimă îngrijorarea cu privire la utilizarea furnizorilor din țările cu care nu există cooperare în domeniul politicii de securitate.

Sunt noi reacții la adresa companiei chineze după ce, recent, Guvernul american a transmis guvernelor și directorilor companiilor de telecomunicații din țările aliate, în special celor unde sunt amplasate baze americane, inclusiv României, un avertisment legat de utilizarea echipamentelor de telecomunicații ale producătorului chinez Huawei, în încercarea de a convinge furnizorii de servicii wireless și de internet din aceste țări să evite respectivele echipamente.

Analiști chestionați de Bloomberg arată că pierderea partenerilor în Europa poate provoca Huawei pierderi de contracte de miliarde de euro, în condițiile în care Deutsche Telekom, unul dintre cei mai mari clienți europeni ai Huawei, intenționează să investească aproximativ 20 de miliarde de euro în Germania în 5G și în alte conexiuni de internet de mare viteză până în 2021. Europa, Orientul Mijlociu și Africa reprezintă 27% din veniturile companiei Huawei.

Anterior, Statele Unite, Australia și Noua Zeelandă au deja prevederi legale care interzic cooptarea companiilor chinezești pentru construirea rețelelor de telecomunicații.

În Marea Britanie, BT a anunțat că nu va folosi echipamente produse de companiile chinezești în viitoarea rețea 5G și că le va elimina și pe cele existente în rețelele 3G și 4G.

De asemenea, și Japonia ar putea bloca folosirea echipamentelor produse de Huawei.

viewscnt
Afla mai multe despre
japonia
china
zte
huawei