Huawei: Industria cipurilor din China ”va renaște” ca urmare a sancțiunilor SUA

Huawei: Industria cipurilor din China ”va renaște” ca urmare a sancțiunilor SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 apr 2023

Producătorul de echipamente de telecomunicații Huawei, raportează cea mai mare scădere a profitului anual din istoria sa, dar are așteptări pozitive pentru viitor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Industria cipurilor din China ”va renaște” ca urmare a sancțiunilor SUA, a declarat un director de top al Huawei, în timp ce gigantul chinez de telecomunicații a confirmat progrese în tehnologia de proiectare a semiconductorilor. Huawei a raportat, vineri, cel mai mare declin al profitului său anual, de 69%, transmite CNBC, preluată de News.ro.

Eric Xu, președinte rotativ la Huawei, a criticat restricțiile Washingtonului impuse exporturilor de tehnologie în China. ”Cred că industria semiconductoarelor din China nu va sta în expectativă, ci va face eforturi în jurul... auto-întăririi și încrederii în sine”, potrivit unei traduceri oficiale a comentariilor lui Xu, făcute în timpul unei conferințe de presă. ”În cazul Huawei, ne vom oferi sprijinul tuturor acestor eforturi de auto-salvare, auto-întărire și încredere în sine ale industriei chineze a semiconductorilor.”

Electronic Arts, prezent în România, trece la concedieri CITEȘTE ȘI Electronic Arts, prezent în România, trece la concedieri

Semiconductorii au fost un subiect fierbinte în lupta mai largă dintre SUA și China pentru supremația tehnologică. În ultimii câțiva ani, Washingtonul a încercat să respingă China și firmele chineze prin sancțiuni și restricții la export.

În 2019, Huawei a fost inclusă pe o listă neagră din SUA numită Entity List, care interzice firmelor americane să vândă tehnologie companiei chineze. Acestea au inclus cipuri pentru produsele 5G, care se referă la rețelele mobile super-rapide de generația următoare.

LEGE SRI se va implica și în activitatea ANCOM, pentru a asigura și monitoriza eliminarea conținutului cu caracter terorist din online CITEȘTE ȘI LEGE SRI se va implica și în activitatea ANCOM, pentru a asigura și monitoriza eliminarea conținutului cu caracter terorist din online

Restricțiile privind cipurile împotriva Huawei au fost înăsprite în 2020 și i-au blocat practic accesul la cele mai recente cipuri de ultimă oră de care avea nevoie pentru smartphone-urile sale. Washingtonul a introdus apoi restricții mai ample asupra cipurilor, anul trecut, cu scopul de a priva firmele chineze de semiconductori critici care ar putea servi inteligenței artificiale și aplicațiilor mai avansate.

SUA sunt îngrijorate că China ar putea folosi semiconductori avansați în scopuri militare. Directorul Xu a spus că aceste evoluții ar putea stimula, mai degrabă decât să împiedice, industria internă a semiconductorilor din China. ”Cred că industria semiconductorilor din China va renaște sub astfel de sancțiuni și va realiza o industrie foarte puternică și autonomă”, a spus Xu.

Apple va lansa anul acesta o versiune a căștilor AirPods Pro cu USB-C CITEȘTE ȘI Apple va lansa anul acesta o versiune a căștilor AirPods Pro cu USB-C

Experții au declarat anterior, pentru CNBC, că cea mai recentă rundă de restricții din SUA ar putea afecta industria semiconductorilor din China. Huawei a raportat vineri cea mai mare scădere a profitului  anual înregistrată vreodată, din cauza restricțiilor legate de pandemia de Covid-19 și a sancțiunilor SUA.

Gigantul chinez de telecomunicații a declarat că profitul net pentru 2022 a fost de 35,6 miliarde de yuani (5,18 miliarde de dolari), reprezentând o scădere de 69% față de anul precedent. Acesta este mai mare decât scăderea anuală, după cea de 54% din 2011, conform calculelor CNBC.

Cu toate acestea, în 2021, compania a obținut o creștere semnificativă a profitului după vânzarea brandul de smartphone-uri Honor unui consorțiu de cumpărători, făcând comparația cu 2022 destul de mare. Huawei a menționat ca factori care au determinat declinului profitului și creșterea prețurilor mărfurilor și creșterea cheltuielilor sale pentru cercetare și dezvoltare.

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei
china
sua
microcipuri