Huawei pledează nevinovat în procesul în care este acuzat de furt de secrete comerciale

Huawei pledează nevinovat în procesul în care este acuzat de furt de secrete comerciale
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 1 mar 2019

Avocații Huawei au susținut în fața unui tribunal american că producătorul chinez va pleda nevinovat la toate capetele de acuzare din procesul în care este acuzat de furt de secrete comerciale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În cadrul înfățișării pentru stabilirea datei de începere a procesului în care Huawei este acuzată de furt de secrete comerciale, avocații companiei au comunicat judecătorului Richardo S. Martinez că vor pleda nevinovat.

Data de începere a procesului a fost fixată în luna martie a anului viitor. În cazul în care va fi găsită vinovată, compania chineză ar putea plăti o amendă de până la 5 milioane de dolari.

Procurorii au prezentat nu mai puțin de 10 capete de acuzare împotriva Huawei, de la tentativa de furt a secretelor comerciale, până la fraudă și obstrucționarea justiției.

Surpriză: Unul dintre cei mai mari producători de smartphone-uri din China își pregătește extinderea spre piața din România CITEȘTE ȘI Surpriză: Unul dintre cei mai mari producători de smartphone-uri din China își pregătește extinderea spre piața din România

La baza acuzațiilor stă un caz din 2013, în care inginerii Huawei ar fi fotografiat robotul folosit de T-Mobile pentru testarea telefoanelor și ar fi folosit același design pentru a crea propriul robot de testare.

Cele două companii au fost deja în fața judecătorului pentru acest caz. Operatorul american a avut câștig de cauză în procesul care s-a încheiat în 2017, iar Huawei a trebuit să plătească 4.8 milioane de dolari.

Huawei mai trebuie să facă față acum la 13 capete de acuzare legate de violarea sancțiunilor impuse de Statele Unite. Directorul financiar al companiei chineze, Meng Wanzhou, este în prezent reținută în Canada și ar putea fi extrădată în curând Statelor Unite, dacă înfățișarea ce va avea loc vineri va decide în acest sens.

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei
proces