Huawei va folosi propriul sistem de operare pe smartphone-uri de anul viitor

Huawei va folosi propriul sistem de operare pe smartphone-uri de anul viitor
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 10 sep 2020

Forțată de blocajele cu care se confruntă din toate părțile, de la pierderea accesului la chipset-uri, până oprirea furnizării de ecrane, Huawei va încerca de anul viitor să-și croiască propriul drum, cu propriul sistem de operare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Huawei a anunțat că extinde suportul propriului sistem de operare, HarmonyOS, care va rula și pe alte dispozitive decât televizoare. Pe lista dispozitivelor pe care compania chineză vrea să instaleze HarmonyOS se numără și smartphone-urile.

Astfel, în 2021 am putea vedea în oferta Huawei, alături de telefoanele cu Android, un model sau mai multe cu HarmonyOS. Esențial pentru planurile Huawei este să existe câte mai multe aplicații pentru acest sistem de operare din care utilizatorii să poată alege.

Motorola prezintă Razr 5G, al doilea smartphone cu două ecrane al companiei CITEȘTE ȘI Motorola prezintă Razr 5G, al doilea smartphone cu două ecrane al companiei

De aceea, chiar începânde de astăzi, Huawei lansează prima versiune beta a SDK-ului pentru HarmonyOS 2.0. Aceasta nu funcționează și pe smartphone-uri deocamdată, urmând cu suportul pentru telefoane să sosească în decembrie.

Practic, Huawei încearcă să facă același lucru pe care l-a încercat și Samsung, (cu Bada OS) fără succes, în urmă cu mai mulți ani - să facă loc pe piață pentru propriul sistem de operare. Spre deosebire de Samsung, care urmărea să-și crească veniturile scoțând intermediarul (Google) din schemă, pentru Huawei este o chestiune de supraviețuire.

Să faci loc unui al treilea sistem de operare pe piața mobilă, alături de Android și iOS, este o misiune imposibilă, cum ar spune cei de la Microsoft, care nu au reușit acest lucru cu Windows Phone, o platformă care avea un număr semnificativ de adepți.

Platforma HMS Core a celor de la Huawei număr acum în jur 96.000 de aplicații, ceea ce reprezintă doar o fracțiune din milioanele de aplicații disponibile pe iOS și Android.

În forma actuală, disponibil pe un număr limitat de dispozitive, HarmonyOS are totuși 490 de milioane de utilizatori, ceea ce ar putea reprezenta o motivație importantă pentru dezvoltatori.

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei
sistem de operare
smartphone
harmonyos