IGPR și BSA anunță debutul unei noi campanii pentru prevenirea și combaterea pirateriei software

IGPR și BSA anunță debutul unei noi campanii pentru prevenirea și combaterea pirateriei software
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 13 feb 2017

Inspectoratul General al Poliției Române, împreună cu The Software Alliance (BSA), anunță o nouă campanie pentru lupta împotriva pirateriei software.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Noua campanie, “Folosind software nelicențiat îți lași securitatea la întâmplare”, încearcă să evidențieze riscurile, inclusiv de securitate, pe care companiile și le asumă folosind software nelicențiat.

Conform unui studiu realizat de IDC la solicitare BSA, există o puternică rată de corelare între utilizarea de software nelicențiat și infecția cu malware.

Legătura este susținută și prin concluziile altui studiu, numit “Seizing Opportunity Through License Compliance”, care arată că 60% dintre angajații intervievați au menționat riscurile de securitate asociate cu software-ul nelicențiat ca fiind unul dintre motivele principale pentru a folosi software autorizat și licențiat.

Șeful Apple vede realitatea augmentată ca un domeniu la fel de important ca smartphone-urile CITEȘTE ȘI Șeful Apple vede realitatea augmentată ca un domeniu la fel de important ca smartphone-urile

În comunicatul oficial de presă se arată că, în ultimii 5 ani, Direcția de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române a realizat peste 1.000 de verificări și a indisponibilizat peste 5.500 de sisteme informatice și suporturi de stocare.

“Parteneriatul dintre IGPR și BSA își propune să vină în întâmpinarea mediului de afaceri în vederea evitării riscurilor legate de utilizarea de software nelicențiat sau contrafăcut prin desfășurarea unor acțiuni informativ-preventive. În cadrul Campaniei se desfășoară activități comune de informare pentru mai mult de 20.000 de firme mici și mijlocii, care astfel pot beneficia de instrumentele disponibile menite să le ajute să identifice și să evite software-ul contrafăcut sau nelicențiat și astfel să gestioneze riscurile asociate acestuia, legale și de securitate informatică.”

viewscnt
Afla mai multe despre
gpr
bsa
software
piraterie