Indicatorii legați de impactul reclamelor pe Facebook vor fi verificați de o autoritate în domeniu; compania speră să recâștige încrederea clienților

Indicatorii legați de impactul reclamelor pe Facebook vor fi verificați de o autoritate în domeniu; compania speră să recâștige încrederea clienților
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 10 feb 2017

Facebook va oferi informații legate de reclamele afișate pe rețeaua socială către Media Rating Council (MRC), o organizație din SUA cu rol de supaveghere în industria publicității, care va verifica indicatorii legați de impactul acestora. Facebook urmărește, astfel, să recâștige încrederea celor care apelează la platforma de soializare pentru a se promova, informează Wall Street Journal.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Companiile și-au pierdut încrederea în datele furnizate de Facebook, după o eroare descoperită anul trecut. Auditatre indicatorilor privind reclamele afișate pe Facebook va ajuta la restabilirea încrederii în platforma de socializare.

“Ne-am luat un angajament privin auditarea de către MRC cu scopul verificării informațiilor pe care le furnizăm partenerilor noștri”, se arată într-o postare pe blogul Facebook.

În septembrie 2016, Facebook a recunoscut că a raportat greșt durata medie de vizionare pentru clipurile video postate pe rețeaua socială. Eroarea a avut loc din cauza faptului că vizualizările cu o durată mai mică de 3 secunde nu au fost luate în calcul. Acest lucru  ar fi permis umflarea cu 60% - 80% a timpului mediu de vizionare, care este un indicator urmărit de companiile care cumpără publicitate pe Facebook.

Bitcoin scade abrupt după ce două firme din China care operează tranzacții cu moneda virtală au suspendat retragerile CITEȘTE ȘI Bitcoin scade abrupt după ce două firme din China care operează tranzacții cu moneda virtală au suspendat retragerile

Facebook a promis că va pune la dispoziție indicatori mult mai detaliați ca până acum, cum ar fi câte milisecunde a fost afișată o reclamă și cât din acest timp a putut fi văzută integral pe ecran.

Schimbările anunțate de Facebook vin în contextul în care compania va începe să monetizeze conținutul video din cadrul propriei rețele sociale, prin afișarea de reclame.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
reclame
mrc
publicitate
video
retea sociala