În pofida pandemiei, veniturile producătorilor de smartwatch-uri cresc cu 20%. Topul companiilor

În pofida pandemiei, veniturile producătorilor de smartwatch-uri cresc cu 20%. Topul companiilor
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 27 aug 2020

În prima jumătate a anului și în ciuda pandemiei, companiile care vând smartwatch-uri și-au crescut veniturile, per ansamblu, cu o cincime.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Deși livrările de smartwatch-uri au rămas la același nivel cu anul trecut, în prima jumătate a acestui an, veniturile producătorilor au crescut cu 20 de procente, conform Counterpoint Research.

În jur de 42 milioane de unități au fost livrate în prima jumătate a anului. Singurele regiuni care au crescut în această perioadă, compensând scăderile din restul lumii, sunt India (+57%), Europa (+9%) și Statele Unite (+5%).

Apple operează artificii tehnice pentru a compensa creșterea costurilor de producție ale lui iPhone 12 CITEȘTE ȘI Apple operează artificii tehnice pentru a compensa creșterea costurilor de producție ale lui iPhone 12

Apple și-a extins dominația în această perioadă, ajungând să atragă mai bine de jumătate (51,4%) din veniturile generate de întreaga piață. În urmă cu un an, veniturile Apple reprezentau 43,2% din piață.

Apple Watch a crescut cu 22% la nivel global, cu cele mai mari creșteri înregistrate în Europa și Statele Unite. Din seria de ceasuri Apple, s-a remarcat Apple Watch S5, care s-a bucurat de cea mai mare cerere.

Locurile 2 și 3, la mare, mare distanță de Apple, sunt deținute de Garmin și Huawei. Cei doi atrag 9,4% respectiv 8,3% din veniturile acestei piețe.

Samsung nu reușește să profite de poziția bună în care se află pe piața smartphone-urilor pentru a-și promova mai bine ceasurile inteligente și se mulțumește cu doar 7,2% din venituri pieței.

Cele mai bine vândute modele de smartwatch-uri în prima jumătate a acestui an au fost: Apple Watch S5, Apple Watch S3, Huawei Watch GT2, Galaxy Watch Active 2 și Imoo Z3 4G.

viewscnt
Afla mai multe despre
smartwatch
apple
garmin
huawei
samsung