Și utilizatorii WeChat îl dau în judecată pe Trump

Și utilizatorii WeChat îl dau în judecată pe Trump
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 24 aug 2020

Un grup de utilizatori ai WeChat i-au intentat proces președintelui american pentru blocarea serviciului în Statele Unite.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Anterior, și TikTok a anunțat că merge în justiție împotriva lui Trump.

Organizați într-un grup numit Users Alliance, mai mulți utilizatori de WeChat l-au dat în judecată pe Donald Trump după semnarea ordinului de blocare a serviciului chinez. Aceștia susțin că ordinul încalcă primul și al cincilea amendament din Constituția Statelor Unite.

Avocații Users Alliance spun că ordinul dat de Trump încalcă dreptul la liberă exprimare și țintește incorect comunitatea chineză din Statele Unite, care folosește WeChat pentru a comunica cu rudele și prietenii din țară.

TikTok va contesta în instanță interzicerea tranzacțiilor cu firme americane, semnată de Trump la începutul lunii CITEȘTE ȘI TikTok va contesta în instanță interzicerea tranzacțiilor cu firme americane, semnată de Trump la începutul lunii

Aceeași avocați susțin că utilizatorii din Statele Unite ai serviciului erau conștienți de supravegherea realizată de guvernul american și că decizia de a folosi sau nu WeChat trebuie să fie a lor, nu una forțată.

În primă fază, acuzația speră să obțină o ordonanță prealabilă, care să împiedice ordinului să creeze efecte juridice pe durata procesului, înainte de sentință.

De partea cealaltă, guvernul va juca deja tradiționala carte a apărării naționale și va susține că WeChat, ca și TikTok, reprezintă o amenințare la securitatea țării. Ca și în cazul TikTok, vor fi aduse în discuție îngrijorările legate de datele care ar putea ajunge în posesia guvernului comunist din China.

Până acum, însă, instituțiile americane nu au făcut publică nicio dovadă a faptului că aplicațiile cu origini chinezești ar oferi pe tavă informații despre utilizatorii americani guvernului chinez.

Surse anonime susțin că și TikTok se pregătește să dea în judecată guvernul american, după ce Donald Trump a semnat un ordin prin care interzice tranzacțiile cu compania chineză.

viewscnt
Afla mai multe despre
wechat
donald trump