Începe procesul în care Huawei acuză un fost angajat de spionaj comercial

Începe procesul în care Huawei acuză un fost angajat de spionaj comercial
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 iun 2019

Huawei Technologies, care contestă interdicția de a face afaceri cu companiile americane, va începe luni un alt proces, în Texas, în care acuză un fost angajat de spionaj comercial, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Procesul, care include acuzații de spionaj comercial, escrocherie, și formarea unei baze de date cu tehnologia companiilor concurente, promite să mențină Huawei în centrul atenției pe fondul interdicției de a face afaceri în SUA și al presiunilor Casei Albe asupra alianților săi, de a nu cumpăra echipamentele de rețele ale companiei, din cauza riscurilor de securitate, scrie News.ro.

Luni începe selecția juriului, la un tribunal federal din Sherman, Texas, iar procesul va dura probabil trei săptămâni.

Ludovic Orban: Nu mi se pare normal ca IT-iștii să fie scutiți de plata impozitului pe venit CITEȘTE ȘI Ludovic Orban: Nu mi se pare normal ca IT-iștii să fie scutiți de plata impozitului pe venit

Separat, judecătorul Amos Mazzant va audia și cererea Huawei de a anual interdicția impusă de administrația Trump vânzărilor de produse ale companiei către agențiile guvernamentale și contractorilor.

Huawei îl acuză pe fostul său angajat Ronnie Huang și compania startup a acestuia, CNEX Labs, de excrocherie pentru a-i fura tehnologia și a-i fura angajații, potrivit documentelor din instanță.

CNEX dezvoltă cipuri care accelerează stocarea datelor în rețele cloud.

Huang a negat că ar fi comis fapte ilegale și a dat la rândul său în judecată Huawei, acuzând compania că se folosește de justiția americană pentru a dobândi tehnologia sa și a altor companii și a-și reprima concurența.

Huawei cere despăgubiri de ”multe zeci de milioane de dolari” și drepturile pentru circa 30 de secrete comerciale și patente ale CNEX, potrivit unui purtător al companiei chineze.

Între alte acuzații, Huawei susține că un alt angajat al companiei a furat unele dintre secretele comerciale, înainte de a pleca la CNEX.

Huang a înființat CNEX în 2013 și a atras peste 100 de milioane de dolari de la susținători, inclusiv de la Dell Technologies și Microsoft.

Huang susține că un oficial al Huawei s-a dat drept un posibil cumpărător, iar compania s-a folosit de legăturile cu o universitate din China pentru a obține acces la proiectele CNEX.

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei technologies
proces texas