Indisponibilitatea Facebook de miercuri a fost cauzată de configurația serverelor

Indisponibilitatea Facebook de miercuri a fost cauzată de configurația serverelor
scris 15 mar 2019

O modificare în configurarea serverelor a fost cauza problemelor întâmpinate de toate serviciile Facebook miercuri și nopții de miercuri spre joi.

Facebook a emis prima comunicare oficială cu privire la cauzele care au stat la baza indisponibilității serviciilor sale de la mijlocul acestei săptămâni, după ce într-o primă fază, înainte de rezolvarea problemei, a spus doar că nu este vorba de un atac cibernetic.

Într-o postare pe propria pagina din carul propriei rețele sociale, Facebook își cere scuze pentru faptul că mulți utilizatori nu au putut accesa serviciile companiei și dă vină pe o modificare a setărilor unor servere.

Facebook nu explică cât de complicată a fost problema și de ce a durat totuși atât de mult până la rezolvarea acesteia.

Problemele Facebook, oportunitate pentru Telegram: a înregistrat 3 milioane de utilizatori noi miercuri CITEȘTE ȘI Problemele Facebook, oportunitate pentru Telegram: a înregistrat 3 milioane de utilizatori noi miercuri

Cel puțin 14 ore, începând din jurul orei 18, ora României, serviciile Facebook, inclusiv Instagram, Messenger și WhatsApp, nu au fost disponibile deloc sau au fost disponibile doar parțial.

Problema, care a afectat utilizatori din întreaga lume, s-a manifestat diferit în cadrul produselor Facebook. Spre exemplu, unii utilizatorii WhatsApp puteau să trimită și să primească mesaje scrise, dar nu și imagini.

Conform serviciului de monitorizare Downdetector, indisponibilitatea din această săptămână a fost cea mai lungă și mai amplă din istoria Facebook.

Rețeaua socială Facebook și Instagram au fiecare peste 2 miliarde de utilizatori lunari. Facebook Messenger a depășit și el 1 miliard de utilizatori, în vreme ce WhatsApp este folosit de mai bine de 1,2 miliarde de utilizatori.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
facebook
messenger
whatsapp
instagram