INS: Numărul "internauților" români a crescut cu aproape 4% în 2017, la 11 milioane de persoane

INS: Numărul "internauților" români a crescut cu aproape 4% în 2017, la 11 milioane de persoane
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 dec 2017

Numărul utilizatorilor de internet a crescut cu 3,8% în acest an, comparativ cu cel anterior, ajungând la 11 milioane de persoane, se arată într-o publicație a Institutului Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Majoritatea persoanelor sunt utilizatori curenți, 86,8% dintre persoanele de 16-74 ani apelând internetul în ultimele 3 luni anterioare anchetei, dintre care 73,3% folosesc acest instrument cu frecvență zilnică sau aproape zilnică, iar 22% cu frecvență săptămânală, scrie Agerpres.

Doi români acuzați că au accesat ilegal computere conectate la camere de supraveghere din Washington, reținuți la București în vederea extrădării CITEȘTE ȘI Doi români acuzați că au accesat ilegal computere conectate la camere de supraveghere din Washington, reținuți la București în vederea extrădării

După statutul ocupațional al persoanelor de 16-74 ani, ponderea cea mai mare a utilizatorilor de internet zilnic sau aproape zilnic este înregistrată la salariați (61,7%), urmată la mare distanță de elevi/studenți (15,1%).

Ponderea cea mai mare în utilizarea internetului zilnic sau aproape zilnic o au bărbații cu vârste cuprinse între 16- 34 ani (49,8%), aceeași situație înregistrându-se și la femei, unde ponderea cea mai mare se află la acceași categorie de vârstă (48,6%).

În ceea ce privește statutul ocupațional se observă că în ultimele 3 luni internetul a fost accesat zilnic de peste 9 din 10 elevi și studenți (92,6%) și de aproape 1 din 2 pensionari (47,3%).

viewscnt
Afla mai multe despre
ins
internet